BREAKING NEWS! Transportul public din Timisoara ar putea fi paralizat, luni dimineata, din cauza unei greve in pregatire a angajatilor RATT    Un barbat din Sacosu Turcesc va sta dupa gratii timp de un an, dupa ce a fost prins conducand fara permis    Politia Transporturi Timisoara a recuperat, in urma unor perchezitii in judetul Hunedoara, peste 150 de tone de carbune furat din vagoanele de marfa    9 persoane din municipiul Petrosani, retinute de politistii timisoreni in dosarul furturilor de carbune din vagoanele de marfa     Procurorul Oana Schmidt Haineala este noua sefa a corpului de control din Ministerul Justitiei    Profesor de religie din Copsa Mica, preot, acuzat ce s-a masturbat la scoala, in fata elevilor, a demisionat din invatamant

EXCLUSIV! Doi tineri musulmani din Timisoara s-au convertit la religia ortodoxa! Nasul de botez, un cunoscut politist din cadrul IPJ Timis

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Credinciosii care au asistat, duminica, la slujba traditionala oficiata la Manastirea Partos au fost, la sfarsitul sfintei liturghii, martorii unei premiere  pentru lacasul de cult din Timis.

Doi tineri musulmani din Timisoara, in varsta de 32 si 27 de ani, au decis sa se converteasca la religia ortodoxa, iar Taina Sfantului Botez a fost primita in cadrul unei ritual bisericesc special, cu o rugaciune de marturisire a credintei, nemaivazut de zecile de enoriasi.

Tinerii, imbracati in camasi albe, au ascultat cu atentie rugaciunile preotilor slujitori, dupa care au rostit Simbolul de credinta si au fost stropiti de trei ori cu apa sfintita.

“Astazi, au capatat o identitate inaintea lui Dumnezeu si a credinciosilor ortodocsi. Sfanta Treime a randuit aceasta zi si nu noi, oamenii”, au anuntat preotii, asigurandu-si enoriasii ca pentru oficierea slujbei au primit binecuvantarea IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Nasul celor doi frati musulmani convertiti la religia ortodoxa, care i-a asistat la primirea Sfantului Botez, a fost Doinel Malcoci, nimeni altul decat liderul de sindicat al politistilor din Timis.

“Ii cunosc de mici, pentru ca au stat cu noi in bloc. Tatal lor, de origine siriana, a murit in urma cu cativa ani, iar mama lor, de origine romana, a fost prezenta in biserica. Am avut asa emotii, ca nici nu puteam vorbi. Rar se poate vedea o asemenea slujba religioasa si ma bucur ca am fost martor la eveniment. La sfarsit, oamenii, cu lacrimi in ochi, au aplaudat si au cantat multi ani traiasca pentru cei doi frati. Se poate spune ca, tinerii musulmani, cautandu-l pe Allah, l-au descoperit pe Iisus”, ne-a declarat Doinel Malcoci.

Ca posibila explicatie pentru aceasta convertire, trebuie sa spunem ca, potrivit canoanelor Bisericii Ortodoxe, principala conditie pentru incheierea si recunoasterea unei casatorii este aceea ca sotii sa fie de credinta ortodoxa sau dreapta credinta, avand un botez valid.

Unul dintre cei mai cunoscuti musulmani convertiti la ortodoxism este celebrul regizor sarb Nemanja Kusturica, care a primit Taina Sfantului Botez in 2005, la Manastirea Savina, in apropiere de Herceg Novi, Muntenegru. (Mara Ion)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: