BREAKING NEWS! Procurorii DNA au pus sechestru pe averile inculpatilor din dosarul Tel Drum, printre care si liderul PSD, Liviu Dragnea    Conferinta nationala cu scantei la organizatia politistilor, IPA Romania, unde se va cere demisia in bloc a actualei conduceri ilegitime    Fiul unui reputat chirurg din Oradea, dat in urmarire nationala pentru omor, prins, luni seara, in Gara de Nord Timisoara    Vasile Blaga si-a sarbatoria achitarea in dosarul de trafic de influenta printr-o petrecere data intr-un restaurant din Bucuresti, unde a socializat intens cu senatoarea de Timis, Alina Gorghiu     Comisarul sef Pavel Dumitru, fostul sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Timis, s-a casatorit cu avocata care-l apara in dosarul de coruptie    Asociatiile, fundatiile si federatiile au obligatia de a publica semestrial, in Monitorul Oficial, declaratiile de venituri si cheltuieli, conform noii legi a ONG-urilor trecuta deja de Senat

EXCLUSIV! Doi tineri musulmani din Timisoara s-au convertit la religia ortodoxa! Nasul de botez, un cunoscut politist din cadrul IPJ Timis

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Credinciosii care au asistat, duminica, la slujba traditionala oficiata la Manastirea Partos au fost, la sfarsitul sfintei liturghii, martorii unei premiere  pentru lacasul de cult din Timis.

Doi tineri musulmani din Timisoara, in varsta de 32 si 27 de ani, au decis sa se converteasca la religia ortodoxa, iar Taina Sfantului Botez a fost primita in cadrul unei ritual bisericesc special, cu o rugaciune de marturisire a credintei, nemaivazut de zecile de enoriasi.

Tinerii, imbracati in camasi albe, au ascultat cu atentie rugaciunile preotilor slujitori, dupa care au rostit Simbolul de credinta si au fost stropiti de trei ori cu apa sfintita.

“Astazi, au capatat o identitate inaintea lui Dumnezeu si a credinciosilor ortodocsi. Sfanta Treime a randuit aceasta zi si nu noi, oamenii”, au anuntat preotii, asigurandu-si enoriasii ca pentru oficierea slujbei au primit binecuvantarea IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Nasul celor doi frati musulmani convertiti la religia ortodoxa, care i-a asistat la primirea Sfantului Botez, a fost Doinel Malcoci, nimeni altul decat liderul de sindicat al politistilor din Timis.

“Ii cunosc de mici, pentru ca au stat cu noi in bloc. Tatal lor, de origine siriana, a murit in urma cu cativa ani, iar mama lor, de origine romana, a fost prezenta in biserica. Am avut asa emotii, ca nici nu puteam vorbi. Rar se poate vedea o asemenea slujba religioasa si ma bucur ca am fost martor la eveniment. La sfarsit, oamenii, cu lacrimi in ochi, au aplaudat si au cantat multi ani traiasca pentru cei doi frati. Se poate spune ca, tinerii musulmani, cautandu-l pe Allah, l-au descoperit pe Iisus”, ne-a declarat Doinel Malcoci.

Ca posibila explicatie pentru aceasta convertire, trebuie sa spunem ca, potrivit canoanelor Bisericii Ortodoxe, principala conditie pentru incheierea si recunoasterea unei casatorii este aceea ca sotii sa fie de credinta ortodoxa sau dreapta credinta, avand un botez valid.

Unul dintre cei mai cunoscuti musulmani convertiti la ortodoxism este celebrul regizor sarb Nemanja Kusturica, care a primit Taina Sfantului Botez in 2005, la Manastirea Savina, in apropiere de Herceg Novi, Muntenegru. (Mara Ion)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: