ESEC! Masonul Radu Motica a pierdut cursa pentru Consiliul Superior al Magistraturii, desi a fost sustinut de toata suflarea notarilor, avocatilor si consilierilor juridici din Timis

Dupa o asteptare de aproape un an, fostul decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, Radu Motica, a avut deziluzia sa afle ca a esuat in tentativa de a accede in Consiliul Superior al Magistraturii, ca reprezentant al societatii civile.


Plenul Senatului a luat in discutie, luni, cele 12 candidaturi pentru locurile societatii civile din CSM, iar castigatorii celor doua mandate au fost Victor Alistar, cu 78 de voturi, si Romeu Chelariu, cu 85 de voturi. Esecul candidatului de la Timisoara este cu atat mai greu de “digerat”, cu cat profesorul universitar Radu Motica venea de pe pozitia presedintelui comisiei de doctorat a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Totodata, Ion Radu Motica a fost propus si sustinut in “cursa” pentru CSM de Uniunea Nationala a Notarilor Publici, Ordinul Consilierilor Juridici din Romania, Baroul Timis, Colegiul Consilierilor Juridici Timis, Facultatea de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara, Facultatea de Drept a Universitatii din Craiova, Facultatea de Drept a Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu si Facultatea de Drept si Stiinte Sociale a Universitatii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

O posibila explicatie a refuzului senatorilor de a vota candidatura lui Radu Motica poate fi legata de atitudinea sa dupa declansarea scandalului privind plagiatul lucrarii de doctorat de catre Laura Codruta Kovesi. La vremea respectiva, Motica si-a exprimat indoiala ca va exista cineva care sa aiba curajul sa ii verifice teza procurorului-sef al DNA. (V.E.)

One thought on “ESEC! Masonul Radu Motica a pierdut cursa pentru Consiliul Superior al Magistraturii, desi a fost sustinut de toata suflarea notarilor, avocatilor si consilierilor juridici din Timis

Leave a Reply