BREAKING NEWS! Procurorii DNA au pus sechestru pe averile inculpatilor din dosarul Tel Drum, printre care si liderul PSD, Liviu Dragnea    Conferinta nationala cu scantei la organizatia politistilor, IPA Romania, unde se va cere demisia in bloc a actualei conduceri ilegitime    Fiul unui reputat chirurg din Oradea, dat in urmarire nationala pentru omor, prins, luni seara, in Gara de Nord Timisoara    Vasile Blaga si-a sarbatoria achitarea in dosarul de trafic de influenta printr-o petrecere data intr-un restaurant din Bucuresti, unde a socializat intens cu senatoarea de Timis, Alina Gorghiu     Comisarul sef Pavel Dumitru, fostul sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Timis, s-a casatorit cu avocata care-l apara in dosarul de coruptie    Asociatiile, fundatiile si federatiile au obligatia de a publica semestrial, in Monitorul Oficial, declaratiile de venituri si cheltuieli, conform noii legi a ONG-urilor trecuta deja de Senat

INCREDIBIL! Politist dezarmat si trimis in somaj, pe motiv ca a fost incadrat fraudulos in sistem! Litigiul de munca va fi transat de justitie

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Un litigiu de munca fara precedent in Politia Romana, cu un ajutor de sef de post concediat intempestiv pe motiv ca ar fi fost incadrat fraudulos in sistem, a ajuns in atentia instantelor de judecata, care vor trebui sa stabileasca daca o greseala de sistem poate fi “reparata” din mers printr-o dispozitie abuziva a unui inspector sef.

Paradoxal, agentul de politie Alexandru Baran, din cadrul IPJ Dolj, este la a doua concediere din Politia Romana, dupa ce, in 2006, a fost dat afara pentru ca a consumat bauturi alcoolice inainte de a se urca la volan.

Aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,38 mg/l in aerul expirat, iar Consiliul de Disciplina a propus destituirea lui Baran din politie pentru comportament necorespunzator, care aduce atingere onoarei si prestigiului institutiei.

Dupa aproape 11 ani de la acea intamplare, mai exact la inceputul lunii octombrie 2016, IPJ Dolj a scos la concurs doua posturi de agenti prin reincadrare. Alexandru Baran s-a inscris la concurs, a trecut testele si examenul scris, dupa care, in decembrie 2016, fost reincadrat ca agent principal de politie, adjunct al sefului de post din localitatea Salcuta.

Toate bune si frumoase pana in data de 23 august 2017, cand a primit o dispozitie de incetare a raporturilor de serviciu cu unitatea. Motivul invocat de inspectorul sef Nicolescu Constantin frizeaza absurdul institutional: “s-a stabilit ca a fost incadrat fraudulos in politie”. A fost chemat la sediul IPJ Dolj, i s-a cerut arma si legitimatia, dupa care a fost trimis acasa. Definitiv.

Cu alte cuvinte, sefii Serviciului Resurse Umane si-au dat seama doar dupa opt luni ca Alexandru Baran nu ar fi avut voie sa se prezinte la concurs, intrucat, inainte, contractul individual de munca i-a incetat pentru motive disciplinare.

Desi, inainte de concurs, politistul a semnat o declaratie pe proprie raspundere in care se declara de acord cu incetarea raporturilor de munca cu Politia Romana daca, dupa incadrare, urma sa fie depistate incompatibilitati, in contestatia actualei dispozitii de concediere se mentioneaza ca interdictia de a se prezenta la o noua recrutare se intindea pe o perioada de 7 ani, iar prima concediere a avut loc in urma cu 11 ani.

„Daca incadrarea in Politia Romana a membrului nostru de sindicat s-a facut fraudulos, iar pentru aceasta fapta a trebuit sa plateasca cu incetarea raporturilor de serviciu, nu credeti ca cel putin aceeasi sanctiune trebuie sa primeasca si cei care, tot fraudulos, au dispus verificarea, testarea si incadrarea lui in Ministerul Afacerilor Interne?”, intreaba retoric subcomisarul Marius Gheorghe Barbulescu, presedintele Sindicatului Politistilor „Mihai Viteazul“.

De asemenea, Alexandru Baran a reclamat situatia sa la conducerea Politiei Romane si a Ministerului de Interne si anunta ca s-a adresat justitiei. „Ii voi da in judecata si voi castiga, pentru ca ei m-au angajat, iar eu nu am gresit cu nimic!”. (G.I.)

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

One Response to INCREDIBIL! Politist dezarmat si trimis in somaj, pe motiv ca a fost incadrat fraudulos in sistem! Litigiul de munca va fi transat de justitie

  1. ghinion says:

    Ce penibili…alti raspund ptr fapta asta cu o amarata de amenda iar asta fiindca e politist e fwtwt si dupa 11 ani

Leave a Reply

%d bloggers like this: