BREAKING NEWS! Peste 60 de posesori de legitimatii IPA din Timisoara au fost audiati la Parchet in cadrul unui dosar de fals si inselaciune    Amendament la Legea bugetului pe 2018: suma de 161 milioane de lei pentru reabilitarea Garii de Nord din Timisoara    Dezbatere publica, astazi, privind Statutul Politistului: inchisoare pentru ignorarea avertismentelor politiei si pentru jignirea politistilor    Ultima zi de lucru cu publicul la Primaria Timisoara - vineri, 22 noiembrie 2017, functionarii urmand sa revina la ghisee doar in data de 8 ianuarie 2018    RAR Timis a inchis peste 200 de service-uri auto, in ultimii doi ani, din cauza ca nu aveau autorizatii de functionare    Inspectii inopinate la sediile a 25 de banci, societati de leasing, asociatii si patronate, dupa ce Consiliul Concurentei a decis sa investigheze piata serviciilor financiare

ALARMARE! “Guvernarea PSD-ALDE isi bate joc de Armata Romana si de demnitatea militarilor romani!”, atrage atentia deputatul de Timis Cornel Samartinean

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Scandalul de la Ministerul Apararii Nationale, soldat cu demisia ministrului Adrian Tutuianu, a starnit ingrijorare in randul politicienilor din Opozitie, in conditiile in care Armata pare tot mai atrasa in vartejul razboaielor interne din cadrul PSD.

In acest context, deputatul Cornel Samartinean, membru al Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, a solicitat premierului Romaniei sa se implice si sa adopte toate masurile ce se impun pentru redarea demnitatii militarilor romani si a Armatei Romane.

Iata comunicatul remis presei de parlamentarul de Timis.

Ministerul Apararii Nationale a transmis in data de 5 septembrie 2017 un comunicat de presa prin care “informeaza” intreg mapamondul ca Romania nu mai are bani pentru plata salariilor soldatilor romani, in conditiile in care Armata Romana este singura institutie in care mai are poporul incredere si singura institutie care, cu siguranta, e in slujba poporului roman. Cum a ajuns cel mai sigur stat si partener euroatlantic de pe Flancul Estic in situatia de a nu-si putea plati soldatii?

O tara membra NATO ii arata ”dusmanului” vulnerabilitatile prin intermediul biroului de presa de la minister, in conditiile in care guvernarea PSD-ALDE s-a laudat de la preluarea guvernarii ca au alocat  un procent de 2% din PIB pentru procesul de inzestrare a Armatei Romane.

In ciuda demagogiei si a populismului  promovat de actuala guvernare, am avertizat in repetate randuri ca in Legea bugetului de stat nu sunt prevazuti banii pentru salarii pentru mai multe institutii publice decat pana in luna septembrie a acestui an.

Prin situatia creata la Ministerul Apararii Nationale, Romania furnizeaza munitie grea adversarilor NATO, devenind tot mai impredictibila: moralul trupelor este sabotat si achizitiile militare sunt sabotate. Cu o Turcie cazuta de pe harta stabilitatii, cu o Polonie care danseaza periculos jucand cartea nationalismului pe ritmuri eurosceptice, in contextul unor miscari incredibile de trupe pe 4 fronturi de foc, dintre care unul la o aruncatura de bat, Romania nu-si plateste militarii!

Romania nu-si poate plati armata intr-un context geopolitic  in care Federatia Rusa a aruncat in aer Tratatul Fortelor Nucleare cu raza medie, amenintand NATO şi din Marea Neagra, prin desfasurarea in perioada 14-20 septembrie 2017 a exercitiilor masive Zapad 2017 din Belarus.

Federatia Rusa a amplificat prezenta sa militara pe toate meridianele, cu precadere in apropierea granitelor de pe Flancul Estic al NATO, inclusiv in Marea Neagra. De la Nord la Sud, din Marea Nordului, la frontiera cu Norvegia, Suedia şi Finlanda, trecand prin Marea Baltica, teritoriul statelor baltice, Belarus şi Ucraina, in Marea Neagra şi mergand mai la Sud, in Estul Mediteranei, Federatia Rusa şi-a amplificat prezenta militara pentru a masca o eventuala operatiune intr-o singura directie şi pentru a verifica reactiile Aliantei Nord Atlantice pe o larga desfaşurare geografica.

In calitatea mea de deputat si de membru al Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, solicit, Primului Ministru al Romaniei sa ia masurile care se impun pentru redarea demnitatii militarilor romani si a Armatei Romane. (I.P.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: