EXCLUSIV! Dezastru la examenul de intrare in avocatura! Vezi cati candidati din Timis au reusit sa dezlege grilele negre ale UNBR, in timp ce mediatorii si consilierii juridici au esuat pe linie

Rezultatele dezastruoase obtinute de candidatii care s-au prezentat, in data de 1 septembrie, la examenul de admitere in avocatura, par sa confirme suspiciunile exprimate, recent, de un judecator, ca aceasta nobila profesie a fost acaparata de o casta inchisa, iar accesul devine tot mai restrictiv si scump.


Conform procesului verbal intocmit si publicat de Comisia Nationala de Examen, din cei 3147 de licentiati in Drept care au sustinut examenul, doar 511 au reusit sa treaca de testul grila si, in consecinta, sa fie declarati admisi in profesie, ca avocati stagiari.

Avand un grad de complexitate extrem, intrebarile de tip grila, mai ales cele de la Procedura Civila, au dat peste cap toate asteptarile candidatilor proveniti din alte profesii juridice, respectiv mediatori sau consilieri juridici, astfel ca din cele 104 persoane care au sustinut examenul, doar 4 au fost declarate admise.

Delegatia candidatilor din Timis a revenit de la Bucuresti, unde a fost monopolizat examenul de intrare in avocatura, cu aproape toate sperantele daramate. Din 181 de concurenti, doar 26 s-au bucurat pentru reusita intrarii in barou, in timp ce mediatorii si consilierii juridici, in numar de 4, au esuat cu totii in tentativa de a dezlega tainele celor 100 de intrebari.

De remarcat ca favoritii din Timis, respectiv candidatii cu rude in justitie, s-au cam facut de ras, cu exceptia lui Alexandru Teodor Cut, care a fost declarat admis. Fara a tagadui cunostintele de Drept ale noului avocat stagiar, trebuie sa mentionam, ca o pata de culoare, ca acesta a avut sustinerea Casei de Avocatura Petre Petrisor, Cut si Asociatii, iar fostul presedinte al Tribunalului Timis a fost primul banatean care, in perioada 1993- 1999, a facut parte din Consiliul Superior al Magistraturii. (G.I.)

Leave a Reply