RE:FRESH! Scoala de vara a PMP, prilej pentru tinerii din partid de a petrece trei zile in compania lui Traian Basescu! Tema benzinariilor Moll si a hartilor cu Tinutul Secuiesc, dezbatuta pe larg

In perioada 8-10 septembrie 2017, in statiunea Olimp a avut loc cea de-a IV-a editie a Scolii de vara, eveniment de traditie al Partidului Miscarea Populara, la care au participat peste 500 de membri de partid, carora li s-a alaturat o delegatie din Republica Moldova.


Pe parcursul celor trei zile, tinerii au participat la workshop-uri cu tematici dintre cele mai diverse, precum comunicarea politica si relatia cu mass-media, s-au intalnit cu liderii nationali ai partidului, si-au adus contributia la dezbaterea mediata de Anatol Salaru, fost ministru in Republica Moldova si presedintele executiv al PUN, pe tema Unirea – Proiect de tara, si, nu in ultimul rand, au ascultat cu atentie pledoaria sustinuta de presedintele PMP, Traian Basescu, pe tema Integrarea Europeana – cheia evolutiei UE.

“Lipsa de integrare ne face vulnerabili in fata dezvoltarii marilor superputeri. De aceea avem obligatia sa le vorbim romanilor despre Europa de pe acum, pentru ca in campania de la europarlamentare este prea tarziu,” le-a spus Traian Basescu tinerilor din sala.

Pe tot parcursul desfasurarii evenimentului, tinerii participanti la scoala de vara s-au bucurat de prezenta liderului Traian Basescu, despre care Anatol Salaru a afirmat ca este “singurul politician care a inteles ca Unirea cu Basarabia este si trebuie sa fie proiectul de tara al Romaniei”.

O alta tema abordata de catre Traian Basescu a fost legata de benzinariile Moll, care distribuie harti ale Tinutului Secuiesc, motiv pentru care s-a recomandat boicotarea acestora de catre conducatorii auto, in sensul de a nu mai alimenta masinile in aceste statii. “Nicio companie nu isi poate permite sa faca o campanie impotriva Constitutiei tarii in care se afla”, a precizat Traian Basescu.

La acest eveniment au participat, din partea conducerii centrale a Partidului Miscarea Populara, presedintii executivi Eugen Tomac si Valeriu Steriu, secretarul general Dorel Onaca, presedintele OT PMP, Gabriel Popa, presedintele PMP Constanta, Claudiu Palaz, deputatii si senatorii PMP, precum si alti lideri judeteni.

Organizatia judeteana Timis a Partidului Miscarea Populara a fost reprezentata de o delegatie numeroasa, din care a facut parte si Roxana Iliescu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis.

“Organizatia Judeteana Timis este in prezent in continua transformare si crestere, o organizatie din care fac parte oameni tineri, onesti, profesionisti, cu o implicare totala. Consider ca numai impreuna, uniti in aceleasi idealuri si scopuri putem accesa butonul de Re:Fresh al politicii din Romania, schimband in bine destinul tarii noastre. Cred in forta si tineretea Partidului Miscarea Populara”, ne-a transmis presedintele PMP Timis, deputatul Cornel Samartinean. (Mara Ion)

Leave a Reply