COMUNICAT! “Furtuna care s-a abatut asupra Timisoarei a scos la iveala ineficienta sistemului de prevenire si protectie a populatiei in cazul unor calamitati si dezastre naturale”, acuza deputatul Cornel Samartinean

Intr-un comunicat de presa semnat de deputatul Cornel Samartinean, presedintele organizatiei PMP Timis, se acuza ineficienta sistemului de prevenire si protectie a populatiei in cazul unor calamitati si dezastre naturale, care, dupa furtuna de ieri, a dus la moartea a 5 persoane si ranirea altor 49. Redam integral pozitia PMP Timis fata de accidentele tragice care au indoliat Timisul.


“Furtuna abatuta ieri asupra regiunii de vest a Romaniei a afectat din plin municipiul Timisoara si judetul Timis si a scos la iveala  vulnerabilitatile si ineficienta sistemului de prevenire si protectie a populatiei in cazul unor calamitati si dezastre naturale.

Grav este ca acest fenomen s-a soldat  nu numai cu distrugeri materiale, ci si cu pierderi de vieti omenesti, care, din pacate, nu vor mai putea fi recuperate niciodata.

Conform datelor furnizate de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Timis bilantul dezastrului din data de 17 septembrie 2017 la nivelul judetului Timiş este urmatorul: s-au inregistrat 5 persoane decedate şi 49 de persoane ranite, 152 de persoane au fost blocate in trenuri şi autovehicule, 93 de locuinte avariate şi s-au indepartat 176 de copaci cazuti.

Avand in vedere dimensiunea tragicului bilant din municipiul Timisoara si judetul Timis, solicit Guvernului Romaniei si tuturor factorilor de raspundere din administratia publica locala sa ia de urgenta masurile care se impun pentru intrarea pe un fagas normal a vietii locuitorilor din municipiul Timisoara.

Consider ca in conformitate cu prevederile Legii 500/2002, legea privind finantele publice, Guvernul Romaniei are obligatia sa aloce in regim de urgenta prin hotarire de guvern bani din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului in vederea inlaturarii pagubelor produse de calamitati naturale si in scopul sprijinirii persoanelor fizice sinistrate. Imi exprim solidaritatea si compasiunea cu familiile celor raniti si sunt alaturi de familiile indoliate”, se mentioneaza in comunicatul primit la redactie. (I.P.)

3 thoughts on “COMUNICAT! “Furtuna care s-a abatut asupra Timisoarei a scos la iveala ineficienta sistemului de prevenire si protectie a populatiei in cazul unor calamitati si dezastre naturale”, acuza deputatul Cornel Samartinean

  1. Are si solutii, deputatul asta? De gargara e plin podul! Iarăși s-a trezit vorbind. Zici ca pândește nenorocirile și, pac, sare cu un comunicat steril. De rasul curcilor.

  2. Sa revenim la soluții, ca despre asta e vorba. După, vorbim și de norma sau ce vrei matale. Concret, fără jigniri și onomatopee. Cred ca subiectul impune cât de cât o decenta, ca nu suntem in Parlament sau in vrei studio tv?
    Concert: ce ati făcut dvs sau ce faceți pentru Timis?

Leave a Reply