BREAKING NEWS! Transportul public din Timisoara ar putea fi paralizat, luni dimineata, din cauza unei greve in pregatire a angajatilor RATT    Un barbat din Sacosu Turcesc va sta dupa gratii timp de un an, dupa ce a fost prins conducand fara permis    Politia Transporturi Timisoara a recuperat, in urma unor perchezitii in judetul Hunedoara, peste 150 de tone de carbune furat din vagoanele de marfa    9 persoane din municipiul Petrosani, retinute de politistii timisoreni in dosarul furturilor de carbune din vagoanele de marfa     Procurorul Oana Schmidt Haineala este noua sefa a corpului de control din Ministerul Justitiei    Profesor de religie din Copsa Mica, preot, acuzat ce s-a masturbat la scoala, in fata elevilor, a demisionat din invatamant

REVOLTA! Presedintii mai multor regiuni afiliate la IPA Romania contesta legitimitatea noului Comitet Executiv National, in frunte cu chestorul de politie (r) Costica Voicu!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Sectia Romana a Asociatiei Internationale a Politistilor (IPA) este marcata, in aceasta perioada, de revolta mai multor organizatii ale politistilor din toata tara, afiliate la IPA Romania, care contesta legitimitatea noului Comitet Executiv National (CEN), ales la congresul din toamna anului trecut, modificarea abuziva a Statutului IPA Sectia Romana, dar si salariile imense incasate de membrii noii conduceri, care ajung la 18.000 de lei si chiar mai mult.

Intr-un mesaj adresat atat Comitetului Executiv National, cat si tuturor regiunilor pentru care deviza “Servo per Amikeco” nu este doar o simpla afirmatie, regiunile protestatare, in frunte cu IPA 1 Bucuresti, cea mai mare organizatie a politistilor din toata tara, au cerut convocarea de urgenta a Adunarii Generale Extraordinare, in cadrul careia sa fie desemnati membrii unei Comisii de Criza, deoarece Comitetul Executiv National nu-si poate desfasura activitatea in mod legal.

De altfel, Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti a respins, deocamdata, inscrierea noii conduceri a IPA Romania in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, astfel ca, pana la validarea noilor alesi de catre instanta, Comitetul Executiv National functioneaza, oarecum, in mod nelegitim.

In aceste conditii, mai cu seama ca au semnat acte in noua calitate, Costica Voicu, Ioan Bogdan, Florin Olaru, Elena Banea, Catalin Balteanu, Mircea Gherghita si Florin Safta se expun acuzatiilor de fals in acte publice sau uzurpare de calitati oficiale si ar putea fi trasi la raspundere penala.

“Am considerat ca se impune a se lua atitudine impotriva celor care considera asociatia noastra o societate comerciala proprie. Atitudinea sfidatoare a unor membri ai Comitetului National Executiv, demonstrata atat prin exprimare, prin comportament, dar mai ales prin actiunile care le intreprind, gestionand defectuos fondurile asociatiei, modul abuziv si constrangerile pe care le practica in stil mafiot, amenintand si santajand direct si telefonic pe unii presedinti regionali, prin modificarea frauduloasa a Statutului IPA Romania, fara a tine cont de prevederile Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 privind asociatiile si fundatiile, si mai ales de Statutul International, ne determina sa afirmam ca actiunea noastra este legitima”, se precizeaza intr-un document cu circuit intern, confidential, trimis presedintelui IPA Romania, generalul (r) Costica Voicu.

Revolta celor 13 regiuni IPA impotriva conducerii centrale vine pe fondul modului netransparent in care a fost condusa organizatia in ultimul an, a refuzului repetat de a se pune la dispozitia regiunilor procesele verbale de sedinta, a misterului intretinut in jurul profiturilor obtinute din comisioanele acordate de companiile de telefonie mobila.

“IPA este o stare de spirit. Toate intalnirile pe care noi le realizăm nu se desfasoara sub comanda – Sa traiti, am inseles! sau Ordonati, sefu! Aici nu exista sefi, nu exista grade militare, suntem egali. Si comisarul-sef, si sergentul major, si cel de la Pompieri, si cel care este la Penitenciar. E altceva… Deviza noastra este ‘Servicii prin prietenie’, pe noi prietenia ne leaga, nu orgoliile, nu ambitiile, nu animozitile si nu datul din coate pentru a ajunge undeva mai sus”, sustinea, nu demult, cu ocazia unei actiuni festive desfasurate la Timisoara, presedintele Costica Voicu. Din nefericire, la aproape un an si jumatate de la acest discurs de protocol, dupa alegerile din toamna, se pare ca orgoliile, ambitiile si animozitatile au luat locul prieteniei…

Cu cei peste 50.000 de mebri si 160 de regiuni, IPA Sectia Romana se afla pe locul II in ierarhia celor 66 de state membre ale International Police Asociation. De mentionat ca, deocamdata, tensiunile sunt tinute sub control de catre membrii ilegitimi ai Comitetului Executiv National, sub amenintarea ca oricine face declaratii publice aduce prejudicii de imagine IPA Romania si poate fi exclus din organizatie.

Asteptam punctul de vedere al conducerii IPA Romania vizavi de acest scandal in stare latenta. (G.I.)

Sursa foto: IPA Romania

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: