A fi sau a nu fi mason! Seful Inspectiei Judiciare o contrazice pe Laura Codruta Kovesi si spune ca nu a facut parte din masonerie

Dezvaluirea sefei DNA cu privire la apartenenta la masonerie a procurorului Lucian Netejoru, a provocat reactia imediata din partea sefului Inspectiei Judiciare.


Acesta a transmis ca a contestat in instanta solutia Directiei Nationale Anticoruptie de clasare a dosarului in care s-au efectuat cercetari cu privire la nespecificarea, in declaratia sa de interese, ca ar fi facut parte din masonerie.

“Sunt imputernicit de inspectorul sef sa va comunic faptul ca a formulat plangere la instanta impotriva solutiei Directiei Nationale Anticoruptie. In opinia inspectorului sef, orice apreciere venita din partea unui magistrat cu privire la o cauza aflata pe rol contravine normelor deontologice”, a declarat luni, purtatorul de cuvant al IJ, Alin Alexandru.

Surse judiciare au precizat ca Lucian Netejoru a contestat decizia DNA in instanta pe motiv ca faptele lui nu exista, si nu ca acestea au fost prescrise.

Luni, intr-un interviu la Europa FM, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca procurorii au constatat ca inspectorul sef al IJ a facut parte din masonerie si nu a declarat acest lucru, insa cauza a fost clasata pe motiv de prescriere a faptelor.

“Nu a fost niciodata inceputa urmarirea penala in personam, s-au facut verificari doar cu privire la fapta. In urma verificarilor, noi am constatat ca intr-adevar inspectorul sef a facut parte din masonerie, intr-una dintre declaratii nu a declarat acest lucru, desi era obligat, am dispus clasarea pe motiv ca faptele s-au prescris si am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la aceasta situatie”, a precizat Kovesi.

Reamintim ca judecatoarea Camelia Bogdan se afla intr-un conflict deschis cu masoneria, dupa ce a solicitat, printr-o actiune depusa in instanta, numele tuturor masonilor care activeaza in magistratura. (V.E.)

Leave a Reply