De ce s-au blocat detasarile la DNA ale ofiterilor de politie? Ministrul Carmen Dan nu a mai semnat plecari la niciun fel de parchet

Ministrul Carmen Dan a confirmat ca a discutat, azi dimineata, cu sefa DNA pe tema refuzului de a mai detasa politisti la unitatea de parchet anticoruptie, precizand ca este greu sa creada ca “activitatea DNA este blocata pentru ca nu am detasat noi cinci politisti”.


„Da, si azi dimineata am avut o discutie cu doamna procuror sef in care i-am prezentat care este motivul si din ce considerente ministrul de Interne nu a mai semnat pentru detasarea unor politisti la niciun fel de parchet. Nu este o abordare numai in ceea ce priveste institutia pe care dansa o reprezinta.

In prezent, la DNA avem detasati 245 de politisti. Amintesc ca este o HG prin care in responsabilitatea MAI era si detasarea catre mai multe structuri a unui numar de 40 de politisti.

Eu cred ca este foarte clar ca noi suntem peste angajamentul asumat, dat fiind faptul ca in acest moment sunt detasati 245 de politisti care lucreaza si sprijina aceasta institutie. Acum, unii cauta justificari si rezolvari la altii, noi cautam sa ne rezolvam problemele la noi in institutie. Asta a fost discutia. Mi-e greu sa cred ca activitatea DNA este blocata pentru ca nu am detasat noi 5 politisti”, a spus Carmen Dan.

Ministrul a spus ca nu au fost solicitari privind detasarea unor politisti, ci cereri nominale de politisti.

“Nu este normal sa ceara nominal politisti pentru a fi detasati”, a conchis Carmen Dan. Reamintim ca, in cazul DNA Timisoara, politistii judiciaristi sunt detasati sa lucreze cu procurorii de la infiintarea serviciului. (G.I.)

Leave a Reply