Interlop celebru aflat in Penitenciarul Arad, condamnat la inchisoare pentru santaj. “Daca vreau sa-ti rup capul, ti-l rup si acum!”

Procesul de santaj care l-a avut ca protagonist pe unul dintre cei mai periculosi interlopi din Romania a fost solutionat definitiv de instantele de judecata.


Aflat in Penitenciarul de Maxima Siguranta de la Arad, departe de casa, Adrian Corduneanu, unul dintre liderii clanului Corduneanu din Iasi, a fost condamnat la 4 ani si opt luni de inchisoare, dar judecatorii au decis sa protejeze si familia victimei, de care interlopul nu are voie sa se apropie timp de 5 ani.

In acelasi dosar, Ionel Bogdanici, unul dintre locotenentii de nadejde ai infractorului moldovean, va sta dupa gratii timp de 3 ani si opt luni.

Decizia Curtii de Apel Iasi este mult mai dura decat cea a instantei de fond, unde cei doi tovarasi (foto) au primit doar cate 3 ani si sase luni, respectiv 2 ani si noua luni de inchisoare. Instanta de fond a dispus si confiscarea unui cutit cu lama de 20 cm de la Bogdanici, precum si plata in solidar a unor despagubiri in valoare totala de aproape 10.000 de euro.

Conform rechizitoriului, Corduneanu si Bogdanici ar fi santajat un agent de vanzari de la o firma din Iasi ce vindea betoane, pentru a-i prelua clientii. Informatii despre faptele comise de Corduneanu ar fi fost oferite anchetatorilor de un martor cu identitate protejata, trecut la dosar cu numele fictiv Marin Verdes.

Procurorii spun ca cei doi interlopi ar fi primit 1.000 de euro si 30.000 de lei de la agentul santajat, dupa ce victima i-a „suparat“, refuzand, in prima faza, sa le redirectioneze clienti. Se intampla in octombrie 2015, atunci cand Adrian Corduneanu l-ar fi lovit cu palmele peste urechi pe T.P. si l-a intepat cu cutitul in picior.

„Frate, nu-i bine, si stiu unde sa-l bag sa te fac franjuri si nu are nimeni ce sa-mi faca. Stiu ca sunt urmarit de politie, din scara vecina de la etajul 4, dar nu au ce sa-mi faca“, ar fi spus atunci Corduneanu.

In cadrul unei alte dis­cutii, din martie, Adrian l-ar fi amenintat si mai violent pe agentul betoanelor: „Daca vreau sa-ti rup capul, ti-l rup si acum, ca ma doare in p*** si nu are nimeni ce sa-mi faca, ca daca vreau te fac ori­cand“. (V.E.)

Leave a Reply