AVANSARE! Comisarul sef Tiberiu Giurea, noul inspector sef al Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara

Pensionarea chestorului Nicolaie Iancu din functia de inspector sef al Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara (ITPF) a declansat o adevarata cursa manageriala si de lobby printre candidatii eligibili sa preia comanda unitatii.


Castigatorul competitiei a fost anuntat, astazi, de reprezentantii ITPF, fiind vorba despre un ofiter cu o bogata experienta in securizarea frontierelor si combaterea migratiei ilegale.

Comisarul sef Tiberiu Giurea (foto) a preluat conducerea Politiei de Frontiera Timisoara, dupa ce in trecut a ocupat mai multe functii de conducere in cadrul sistemuluii, fiind sef al Sectorului Politiei de Frontiera Petea, adjunct al sefului Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Satu-Mare, iar din 2011 si pana in prezent a coordonat activitatea Serviciului de Combaterea Migratiei Ilegale si Infractionalitatii Transfrontaliere.

„Noul inspector-sef este absolvent al Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, precum si al cursurilor post-universitare in domeniul cercetarii penale, Managementul securizarii frontierelor, Managementul strategic al Afacerilor Interne si al Colegiului National de Afaceri Interne”, ne-au transmis reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara. Ii va avea ca adjuncti pe comisarii sef Iliuta Cumpanasu si Ionel Bogdan.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara are competenta pe raza judetelor Mehedinti, Caras Severin si Timis si are misiunea de a asigura supravegherea frontierei si controlul trecerii acesteia cu Serbia, pe o lungime de 546,4 kilometri, Ungaria, pe o lungime de 50 de kilometri, si Bulgaria, pe o lungime de 28 de kilometri. (Gigi Ilas)

One thought on “AVANSARE! Comisarul sef Tiberiu Giurea, noul inspector sef al Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara

  1. Inainte de 89 nu era Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, iar dansul a terminat scoala de graniceri.

Leave a Reply