Campanie de imagine pe banii sponsorilor de partid! Procurorii DNA Timisoara l-au trimis in judecata pe fostul presedinte al CJ Arad, Nicolae Iotcu, intr-un nou dosar de coruptie

Abia s-a dat sentinta finala intr-un dosar de trafic si spaga, in care a fostul presedinte democrat-liberal al Consiliului Judetean Arad a primit 4 ani de inchisoare, ca procurorii DNA Timisoara l-au trimis in judecata intr-un nou caz de coruptie.


Iotcu Petru Nicolae este acuzat savarsirea a doua infractiunide trafic de influenta, din care una in forma continuata, in timp ce doi oameni de afaceri, Faur Ioan Teodor si Adrian Ionescu Marius, vor raspunde penal pentru cumparare de influenta in forma continuata.

Conform rechizitoriului, in perioada mai-iunie 2015, inculpatul Iotcu Petru Nicolae, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean (C.J.) Arad, printr-un intermediar, a pretins si primit de la cei doi oameni de afaceri suma totala de 35.000 lei (25.000 lei de la Faur Ioan-Teodor si 10.000 lei de la Adrian  Ionescu – Marius), bani ce urmau a fi folositi pentru realizarea unei campanii de imagine a presedintelui C.J.

Sumele respective au fost pretinse si primite de inculpatul Iotcu Petru Nicolae pentru a-si exercita influenta asupra functionarilor din subordine, in legatura cu derularea in bune conditii a contractelor incheiate de Consiliul Judetean Arad cu societatile reprezentate de inculpatii Faur Ioan-Teodor si Adrian Ionescu-Marius (receptia si plata la termen a lucrarilor executate, asigurarea in bugetul de venituri si cheltuieli al Consiliului Judetean Arad a sumelor necesare platii lucrarilor contractate/executate precum si facilitarea atribuirii altor contracte de achizitii publice).

In cauza a fost instituita masura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 35.000 de lei, existenta intr-un cont bancar ce apartine inculpatului Iotcu Petru Nicolae.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis, cu propunere de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza. (V.E.)

Leave a Reply