DECIZIE SOC! Primarul Buziasului a returnat la bugetul local suma cheltuita la un “curs de perfectionare” la Mamaia, dupa ce a fost acuzat ca si-a dus familia la mare pe bani publici

Acuzat ca si-a petrecut concediul la mare pe bani publici, primarul orasului Buzias, Sorin Munteanu, a decis sa returneze bugetului local suma de 5.883,33 lei, banii cheltuiti in aceasta vara pe un curs de perfectionare la Mamaia.


”Toate achizitiile pentru cursuri, au fost facute pe SEAP, total transparent, si ele fac obiectul controlului Curtii de Conturi! Cu toate acestea, am hotarat si am considerat ca e mai bine pentru familia mea, sa returnez banii pe curs si au fost incasati cu chitanta nr. 175/11.09.2017”, a scris Sorin Munteanu pe Facebook.

Pentru a-si dovedi decontul, nu a ezitat sa posteze pe contul personal de Facebook o fotografie cu chitanta primita in urma achitarii sumei de 5.883,33 lei.

”In conformitate cu prevederile legii alesilor locali, «Art. 41. – Alesii locali beneficiaza de plata cursurilor de pregatire, formare si perfectionare profesionala organizate de institutii specializate, in decursul mandatului, conform hotarârii consiliului local sau judetean», sume cuprinse si aprobate in bugetul anual, drept pentru care, toti functionarii publici din primarie au fost inscrisi, pe specializari, la aceste cursuri”, a mai scris Sorin Munteanu pe Facebook.

El a precizat ca toate achizitiile pentru cursurile de perfectionare au fost facute prin Serviciul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), insa, cu toate acestea, a decis sa returneze banii.

Primarul orasului Buzias, Sorin Munteanu a participat la cursuri de perfectionare la Mamaia in perioada 23-30 iunie.

Presa locala a scris, luni, ca primarul Sorin Munteanu a participat la un curs de perfectionare la Mamaia, platit din bani publici. Jurnalistii afirmau ca primarul a fost insotit de familie, insa edilul a precizat ca pentru insotitorii sai sejurul a fost platit din buzunarul propriu. (G.I.)

Leave a Reply