DUET PENAL! Tenorul Filarmonicii Banatul acuzat de trafic de droguri, condamnat la 5 ani si patru luni de inchisoare! Colegul sau din orchestra, pedeapsa mai mare pentru ca este si consumator

Curtea de Apel Timisoara a decis sa trimita in spatele gratiilor, pentru ani grei de inchisoare, doi muzicieni ai Filarmonicii Banatul din Timisoara judecati pentru trafic de droguri de mare risc.


Tenorul Mario Agache (foto) si basistul Mihai Pauna au fost prinsi in flagrant de ofiterii antidrog, in 8 decembrie 2016, in timp ce incercau sa vanda 700 de pastile de Ecstasy si 900 de timbre LSD.

Marfa fusese achizitionata din Olanda cu ocazia unui turneu al Filarmonicii Banatului, din perioada 10-22 noiembrie 2016, iar ghinionul a facut ca muzicienii novici pe piata drogurilor sa bata palma tranzactiei cu un investigator sub acoperire.

In ciuda infractiunii flagrante, cei doi nu au acceptat acordul de recunoastere a vinovatiei propus de procurori, astfel ca, in urma administrarii probelor de catre instanta de judecata, in sedinta publica din 27.06.2017, Tribunalul Timis l-a condamnat pe Mario Agache la 4 ani de inchisoare pentru trafic de droguri de mare risc in forma continuata (doua acte materiale), in timp ce colegul sau Mihai Pauna a primit 4 ani si patru luni de inchisoare pentru trafic de droguri de mare risc in forma continuata (trei acte materiale). Pedepasa la care s-au contopit alte sase luni de inchisoare, pentru detinere de droguri de risc pentru consum propriu, fara drept. In total, 4 ani si sase luni.

Magistratii Curtii de Apel Timisoara nu au fost de acord cu decizia colegului de la instanta de fond, care i-a achitat pe cei doi pentru acuzatia de trafic international de droguri de mare risc, astfel ca au admis apelul procurorilor DIICOT si au aplicat cate 4, respectiv 5 ani de inchisoare si pentru aceasta infractiune, care s-au contopit cu pedepsele initiale.

In aceste conditii, conform deciziei Curtii de Apel din 20 septembrie 2017, pedeapsa tenorului Mario Agache s-a majorat la 5 ani si patru luni de inchisoare, in timp ce basul Mihai Pauna va executa o pedepasa de 6 ani, sapte luni si 10 zile de inchisoare. Cele doua condamnari sunt definitive. Judecatorii au constatat ca masura arestului la domiciliu a celor doi condamnati a incetat, concomitent cu incarcerarea lor in baza mandatului de executare a pedepsei inchisorii.

Sa mai spunem ca Tribunalul Timis a dispus confiscarea si distrugerea a 699 comprimate care contin 3,4 MDMA, 26,24 grame pulbere care contin 3,4 MDMA, 460 doze tip timbru pe care s-a pus in evidenta LSD, 8,64 g pulbere care contine 3,4 MDMA si 1,45 g rezina de canabis. De asemenea, profilul genetic al celor doi, stabilit in urma prelevarii de probe biologice, va fi introdus in baza de date a Sistemului National de Date Genetice Judiciare. (G.I.)

 

Leave a Reply