EPURARE! Deputatul Cornel Samartinean acuza o “executie” la Camera Deputatilor, dupa ce PMP a fost exclus din Biroul Permanent! PNL si USR au intrat in cardasie cu PSD

Criticile parlamentarilor PMP la adresa liderului social-democrat Liviu Dragnea au fost sanctionate, astazi, la debutul sesiunii parlamentare de toamna, cu o flagranta executie politica, la care, paradoxal, si-au adus contributia si partidele din opozitie. PMP nu va mai avea reprezentant in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, acest loc fiind atribuit grupului parlamentar al minoritatilor nationale.


„Aceasta sesiune parlamentara a inceput cu epurari la Camera Deputatilor. Astazi dimineata am fost convocat la o sedinta a liderilor grupurilor parlamentare, la orele 9,30, pentru a fi informat de catre PSD ca PMP nu va mai face parte din viitorul Birou Permanent. Desi am facut parte in prima sesiune pentru ca suntem partid parlamentar, iar domnul Valeriu Steriu a fost chestor al Camerei Deputatilor in urma negocierilor politice pe care le-am avut la inceputul sesiunii, astazi PSD, pentru ca nu vrea sa aiba voci incomode in BP, a trecut la executare”, a spus liderul deputatilor PMP, Eugen Tomac. El a aratat ca a fost informat ca PMP nu va fi reprezentat in BP, in conditiile in care formatiunea are mai multi parlamentari decat grupul parlamentar al ALDE.

„Ceea ce mi se pare catastrofal si de neinteles este de ce PNL si USR a facut front comun impotriva PMP in cadrul acestei negocieri murdare. E de neacceptat ca partide care se pretind in opozitie cu PSD sa participe la acest troc politic mizerabil. Am ramas consternat vazand ca PNL si USR a sustinut ca postul pe care PMP il avea in BP sa fie oferit minoritatilor nationale”, a mai spus Tomac.

Intrebat daca a fost incalcat algoritmul negociat de partide de la inceputul sesiunii legislative, Tomac a raspuns: „S-a incalcat flagrant in conditiile in care ALDE are mai putin parlamentari decat PMP. Este un abuz fara seaman, e o epurare politica in stil mafiot Dragnea, pe care o condamnam!”.

La randul sau, deputatul PMP Valeriu Steriu a precizat ca motivul acestei „epurari” ar consta in opozitia pe care PMP a facut-o la adresa presedintelui Camerei, Liviu Dragnea.

„In urma cu o luna atentionam opinia publica si presa cat de putin prezent este presedintele Camerei si al BP, Liviu Dragnea, la aceste sedinte. Va invit sa monitorizam zi de zi de cate ori conduce lucrarile. Acesta este probabil motivul – faptul ca devoalam aceste aspecte prin care un presedinte de Camera nu vine la 75-80% din sedinte. Il informam pe domnul Dragnea ca vom fi mai activi ca opozanti”, a spus Steriu.

Secretarul Camerei Deputatilor, Ioana Bran, a precizat, vineri, ca grupul parlamentar al PMP nu mai are reprezentant in BP al Camerei in aceasta sesiune parlamentara intrucat are o pondere mai redusa decat grupul minoritatilor si in conditiile in care are deja un loc in BP al Senatului.

„In urma discutiilor si negocierilor avute de liderii grupurilor parlamentare, grupul PMP nu mai are un loc de chestor in BP al Camerei. Acest loc este atribuit grupului parlamentar al minoritatilor”, a spus Bran, dupa sedinta BP.

Intrebata de ce s-a ajuns la aceasta situatie, Bran a raspuns: „Conform regulamentului, aceste locuri in BP sunt atribuite conform ponderii grupurilor parlamentare. Grupul PMP are o pondere de 1,25, Camera plus Senat, iar grupul minoritatilor are 0, 89. Avand in vedere ca la Senat grupul PMP are deja un loc, le mai ramane un rest de 0,25. Ca atare grupul minoritatilor are o pondere mai mare decat grupul PMP”, a spus Bran.

Aceasta epurare in stil mafiot a fost comentata pe Facebook si de deputatul de Timis, Cornel Samartinean. “Prima sesiune parlamentara incepe cu executii la Camera Deputatilor. Pentru ca nu vrea nicio voce critica in conducerea Camerei, Liviu Dragnea a exclus, astazi, PMP din Biroul Permanent.
Mai grav este ca PNL si USR au intrat in aceasta cardasie cu PSD impotriva PMP. Rusine, rusine, rusine!”. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply