BREAKING NEWS! Vicepremierul Sevil Shhaideh, mana dreapta a liderului PSD in Guvern, acuzata de abuz in serviciu in dosarul Tel Drum     Companiei de taxi Uber a ramas fara licenta de functionare la Londra, dupa ce sindicatele taximetristilor care conduc "black cabs" au denuntat concurenta neloiala     Fotografierea sau filmarea unui politist sa fie sanctionate cu amenzi de pana la 10.000, solicita sindicatele din MAI     Fostul sef al SRI Timis, colonelul Cristian Daescu, s-a pensionat si a preluat paza si protectia unui important centru comercial    Scandal la varful IPA Romania, dupa ce 13 regiuni acuza noua conducere de ilegitimitate intrucat nu apare in Registrul asociatiilor si fundatiilor     Prima zapada din acest an a cazut in Muntii Tarcu, din judetul Caras-Severin, unde stratul de zapada masura, joi, trei centimetri

EXCLUSIV! Doi tineri musulmani din Timisoara s-au convertit la religia ortodoxa! Nasul de botez, un cunoscut politist din cadrul IPJ Timis

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Credinciosii care au asistat, duminica, la slujba traditionala oficiata la Manastirea Partos au fost, la sfarsitul sfintei liturghii, martorii unei premiere  pentru lacasul de cult din Timis.

Doi tineri musulmani din Timisoara, in varsta de 32 si 27 de ani, au decis sa se converteasca la religia ortodoxa, iar Taina Sfantului Botez a fost primita in cadrul unei ritual bisericesc special, cu o rugaciune de marturisire a credintei, nemaivazut de zecile de enoriasi.

Tinerii, imbracati in camasi albe, au ascultat cu atentie rugaciunile preotilor slujitori, dupa care au rostit Simbolul de credinta si au fost stropiti de trei ori cu apa sfintita.

“Astazi, au capatat o identitate inaintea lui Dumnezeu si a credinciosilor ortodocsi. Sfanta Treime a randuit aceasta zi si nu noi, oamenii”, au anuntat preotii, asigurandu-si enoriasii ca pentru oficierea slujbei au primit binecuvantarea IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Nasul celor doi frati musulmani convertiti la religia ortodoxa, care i-a asistat la primirea Sfantului Botez, a fost Doinel Malcoci, nimeni altul decat liderul de sindicat al politistilor din Timis.

“Ii cunosc de mici, pentru ca au stat cu noi in bloc. Tatal lor, de origine siriana, a murit in urma cu cativa ani, iar mama lor, de origine romana, a fost prezenta in biserica. Am avut asa emotii, ca nici nu puteam vorbi. Rar se poate vedea o asemenea slujba religioasa si ma bucur ca am fost martor la eveniment. La sfarsit, oamenii, cu lacrimi in ochi, au aplaudat si au cantat multi ani traiasca pentru cei doi frati. Se poate spune ca, tinerii musulmani, cautandu-l pe Allah, l-au descoperit pe Iisus”, ne-a declarat Doinel Malcoci.

Ca posibila explicatie pentru aceasta convertire, trebuie sa spunem ca, potrivit canoanelor Bisericii Ortodoxe, principala conditie pentru incheierea si recunoasterea unei casatorii este aceea ca sotii sa fie de credinta ortodoxa sau dreapta credinta, avand un botez valid.

Unul dintre cei mai cunoscuti musulmani convertiti la ortodoxism este celebrul regizor sarb Nemanja Kusturica, care a primit Taina Sfantului Botez in 2005, la Manastirea Savina, in apropiere de Herceg Novi, Muntenegru. (Mara Ion)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: