EXCLUSIV! Un consilier judetean din Timis pledeaza pentru accesul refugiatilor pe piata muncii. “Intreprinzatorii privati sunt dispusi sa angajeze forta de munca de la centrele pentru refugiati”

Prezenta inedita a 14 refugiati din Siria si Irak pe un santier din Radauti, unde au venit sa ajute la ridicarea unor case, l-a inspirat pe consilierul judetean Dorin Candea sa faca o scurta investigatie printre angajatorii din Timis, mai cu seama a celor din domeniul constructiilor, pentru a stabili daca exista potential pentru colaborarea cu acest tip de forta de munca.


In mod neasteptat, majoritatea raspunsurilor au fost pozitive, ba mai mult, unii dintre patroni si-au manifestat disponibilitatea de a oferi refugiatilor, pe langa un loc de munca platit corespunzator, cazare si mancare.

“Am discutat cu oameni din managementul unor companii importante din judet si, in mod neasteptat, am aflat ca exista toata toata disponibilitatea colaborarii cu forta de munca de la centrele pentru refugiati. Calificata sau necalificata.

In cazul in care s-ar gasi portita legala pentru parafarea unor asemenea angajamente, s-ar rezolva, oarecum, si problema spatiilor de cazare pentru refugiati, in conditiile in care majoritatea patronilor cu care am discutat sunt dispusi sa asigure si cazarea si mancarea.

Ramane de vazut daca ideea accesului refugiatilor pe piata muncii va fi sprijinita de guvernanti, chiar si dupa modelul detinutilor care sunt scosi la munca la diverse lucrari din oras”, ne-a comunicat Dorin Candea.

Reamintim ca, in urma cu cateva zile, 14 refugiati din Siria si Irak aflati in centrul din Radauti, judetul Suceava, au acceptat sa dea o mana de ajutor constructorilor de pe santierul Bucovina Build & Travel din oras, in calitate de voluntari.

„Voi face pe acest santier ceea ce mi se va cere, numai sa fie benefic pentru societate. Cum ne-au primit romanii si ne-au dat ce ne-a trebuit, vreau sa dam si noi ceva inapoi tarii care ne-a ajutat. Imi doresc sa am liniste si siguranta si sa traiesc ca orice om normal”, a declarat Mahmoud Algamin, din Irak, electrician de meserie, care se afla in Romania de 5 luni de zile. (Mara Ion)

One thought on “EXCLUSIV! Un consilier judetean din Timis pledeaza pentru accesul refugiatilor pe piata muncii. “Intreprinzatorii privati sunt dispusi sa angajeze forta de munca de la centrele pentru refugiati”

  1. Pingback: Tracy Glastrong

Leave a Reply