EXCLUSIV! Una dintre amenzile celebre aplicate de Politia Locala Timisoara, “corectata” de instanta de judecata! Dreptul revolutionarului Corneliu Vaida de a posta pe Facebook, doar partial

Amenda aplicata de Politia Locala Timisoara revolutionarului Corneliu Vaida, in aprilie 2017, ca urmare a distribuirii unei fotografii pe Facebook, care a starnit valuri de proteste si mesaje de sustinere pe retelele de socializare, a fost contestata la Judecatoria Timisoara.


Dupa aproape sase luni de gandire si intoarcere pe toate partile a plangerii contraventionale, instanta de judecata a respins cererea de inlocuire a amenzii cu un avertisment si a decis ca sanctiunea ar fi intemeiata, dar cam exageata din punct de vedere financiar.

“Mentine ca legal si temeinic procesul verbal de sanctionare contraventionala seria AX nr. 357436/19.04.2017. Respinge ca neintemeiata cererea de inlocuire a sanctiunii amenzii cu avertisment. Reduce cuantumul amenzii aplicate petentului de la 900 lei la 500 lei, reprezentand jumatate din maximul legal”, se mentioneaza in hotararea pronuntata in data de 27 septembrie.

Reamintim ca, in luna aprilie 2017, Corneliu Vaida a fost chemat la Politia Locala Timisoara, dupa postarea pe Facebook a unei fotografii compromitatoare pentru agentii directorului Dorel Cojan, respectiv a doua autospeciale parcate pe trotuar, care blocau circulatia pietonilor, si amendat cu suma de 900 de lei.

“Prin postarile dumnealui pe reteaua de socializare, mai exact pe grupul pe care îl administreaza, a adus jigniri la adresa politistilor locali de natura sa lezeze demnitatea acestora si a institutiei din care fac parte, facandu-i «adunatura de nesimtiti», «godaci inutili», «boacteri daltonisti», nu doar «nesimtiti si incompetenti», «boacterii retardati de la Disciplina in constructii»”, au fost motivele care au stat la baza sanctiunii contraventionale.

Pentru a fi echidistant, ulterior, directorul Dorel Cojan a dispus amendarea cu 500 de lei si a politistului care si-a parcat masina pe trotuar, blocand accesul pietonilor…

Decizia Judecatoriei Timisoara nu este definitiva, putand fi contestata cu apel in 30 de zile de la comunicare. (G.I.)

Leave a Reply