EXECUTAT SILIT! Terenurile intravilane de la Sacalaz apartinand milionarului Neculai Miron, scoase la licitatie de Finantele Publice din Timis! Preturile au pornit de la 12.000 euro/parcela

Inglodat in datorii la stat si la diversi parteneri cu care a facut afaceri in ultimii ani, latifundiarul timisorean Neculai Miron, condamnat la 2 ani si jumatate de inchisoare in dosarul devalizarii patrimoniului CNSLR Fratia, se pare ca nu a gasit resurse financiare pentru a-si achita restantele de milioane de euro.


Chiar daca mai are doi frati cu afaceri prospere in Timisoara…

Prin urmare, pentru a colecta taxele si impozitele datorate statului de afaceristul refugiat in Italia, Administratia Judeteana a Finantelor Publice Timis (AJFP) a decis sa-l execute silit si sa scoata la licitatie publica o serie de proprietati imobiliare apartinand SC Grup Mir SRL, asupra carora avea drept de ipoteca legala.

Pentru inceput, in data de 14 septembrie, s-a organizat o prima licitatie publica pentru vanzarea a opt parcele de teren intravilan, in suprafata de 847 mp fiecare, situate in Sacalaz, al caror pret de pornire a fost de 45.999 lei, plus TVA in valoare de 8.740 de lei. Bucata.

In conditiile in care toti cei care au pretins vreun drept asupra acestor bunuri au fost invitati sa instiinteze organul de executare, inainte de data stabilita pentru vanzare, nu se cunoaste cu exactitate cate parcele au ajuns in faza finala a licitatiei.

Pe de alta parte, este de asteptat ca si alte proprietati apartinand lui Neculai Miron, fost finantator de anvergura a PSD Timis, sa fie scoase la licitatie, in conditiile in care datoriile unei alte firme controlate de acesta, SC Tour Mirinvest SRL Timisoara, care detine si hotelul de patru stele Stejarul, din localitatea Bucovat, avea, la data de 30 iunie 2016, datorii de aproape 20 milioane de lei. (Vlad Enciu)

Leave a Reply