Moldoveanul Tudorel Toader pleaca de la Ministerul Justitiei cand vor decide “dansii”! In opinia sa, nu va fi intrebat daca accepta sa fie remaniat

Intrebat cum comenteaza declaratiile recente ale unor persoane infierbantate din PSD care cer inlocuirea sa din functia de ministru al Justitiei, moldoveanul molcom Tudorel Toader a raspuns: “Cand la momentul de debut al investirii mele, cand mi s-a propus sa preiau Ministerul Justitiei, dansii au decis, si astazi, in mod firesc, potrivit competentelor, dansii au deplina abilitare legala sa decida remanierea mea ca ministru al Justitiei. Pentru ca nu or sa ma intrebe pe mine: Domnule ministru, vreti sa va remaniem sau nu?”.


Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a anuntat, luni, ca va solicita in Comitetul Executiv National al partidului revocarea din functie a ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Codrin Stefanescu s-a aratat nemultumit de lipsa de reactie a ministrului Justitiei fata de “abuzurile Directiei Nationale Anticoruptie”.

“Nu o sa pot propune, de exemplu, aici, la BPN, dar la CEx-ul de saptamana aceasta, de la sfarsit, de la Sucevita, cu siguranta eu voi propune revocarea ministrului. Am spus-o clar… Este prea de tot ce se intampla si avem un ministru care nu intervine cu nimic din punct de vedere legal”, a afirmat Codrin Stefanescu.

Tocmai pentru a mai linisti apele in partid, marti, Tudorel Toader a contrazis-o pe Laura Codruta Kovesi in dosarul Belina, in care sunt urmarire penal doua colege de-ale sale din Guvern, afirmand ca legalitatea unei hotarari de guvern este verificata de judecatorul specializat in Contencios-Administrativ, nu de procuror.

“Declaratiile ministrului Tudorel Toader cu privire la o ancheta penala a DNA in curs, ce are ca obiect cercetarea unor fapte penale, reprezinta o forma de imixtiune in activitatea procurorilor”, a fost replica DNA. (V.E.)

Leave a Reply