PERCHEZITII! Retea de traficanti de etnobotanice, pusa pe butuci de politistii BCCO Timisoara! 40 de persoane ridicate si duse la audieri la procurorii DIICOT

Mai multe perchezitii au avut loc, miercuri, in judetele Timis si Arad, pentru destructurarea unei retele de trafic de droguri ce acoperea 90 la suta din piata de etnobotanice din Timisoara.


Nu mai putin de 40 de persoane vor fi conduse la sediul DIICOT Timisoara pentru audieri.

Politistii Directiei de Combatere a Crimei Organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timisoara, au efectuat, miercuri, mai multe perchezitii domiciliare in judetele Timis si Arad, fiind vizata o grupare infractionala specializată in vanzarea de etnobotanice.

Potrivit anchetatorilor, liderii gruparii cumparau drogurile din strainatate, de pe internet. Dupa ce coletele cu droguri erau livrate la Timisoara, acestea erau vandute in tot vestul tarii, printre consumatori fiind si copii.

In capitala Banatului, cele mai multe magazine conspirate care comercializeaza etnobotanice se afla in zona Pietei Unirii. Mai multi minori au ajuns in stare grava la spital dupa ce au consumat etnobotanice vandute de membrii retelei.

Conform statisticilor, piata etnobotanicelor din vestul tarii reprezinta o afacere de cateva milioane de euro pe an. (G.I.)

Leave a Reply