SOCOTELI POLITICE! Cati bani primeste Timisul pentru reparatii dupa furtuna devastatoare de duminica? Desi a raportat cele mai mari pagube din tara, Timisul doar pe locul IV pe lista despagubirilor

Peste 36 de milioane lei au fost alocate de guvern pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale produse de furtuni, printr-o hotarare adoptata in sedinta de astazi.


Vor fi reparate sau refacute 16 spitale, 23 de dispensare, Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara, 251 de scoli si gradinite, sedii de politie, unitati de cult.

Paradoxal, desi Timisul a fost unul dintre judetele in care furtuna a provocat cele mai mari pagube din tara, Guvernul a decis sa-i aloce doar 2,24 milioane de lei, mult mai putin decat Maramuresului (9,46 milioane lei), Bihorului (8,72 milioane lei) sau Aradului (4,94 milioane lei).

Prin aceeasi Hotarare de Guvern se aloca suplimentar fonduri catre Ministerul de Interne si cel al Sanatatii.

Astfel, de la MAI, suma de 1.109 milioane lei vor ajunge in Timis, iar Ministerul Sanatatii va trimite in zona 170.000 lei pentru repararea acoperisului Institutului de Boli Cardiovasculare din Timisoara.

Banii se aloca din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului. (Mara Ion)

Leave a Reply