EXPLOZIV! UTA Arad a incercat sa promoveze in Liga 1 prin mituirea unor arbitri! Directorul sportiv al clubului, Claudiu Dragan, acuzat de complicitate la dare de mita si pus sub control judiciar

Directorul sportiv al UTA Arad, Claudiu Dragan, a fost pus sub control judiciar de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, fiind acuzat de complicitate la mituirea unui arbitru pentru a favoriza echipa UTA Batrana Doamna Arad in cursa de promovare in Liga I.


In acest dosar exploziv, procurorii au dispus retinerea lui Claudiu Gabriel Baboia, secretar al Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti, intermediarul mitei catre arbitrul Horia Gabriel Mladinovici, care ar fi trebuit sa fluiere impotriva contracandidatei Sepsi Sf. Gheorghe.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, din actele de urmarire penala efectuate pana la acest moment a reiesit faptul ca, la data de 19 mai 2017, in interesul Asociatiei Club Sportiv UTA Batrana Doamna Arad, intr-un hotel din municipiul Suceava, Ionut Gabriel Vladulescu i-a remis suma de 13.500 de lei, promisa anterior, arbitrului partidei de fotbal Foresta Suceava – Sepsi Sf. Gheorghe, pentru a favoriza prima echipa (la momentul respectiv UTA Batrana Doamna si Sepsi Sf. Gheorghe erau contracandidate in Liga a II-a pentru promovarea directa in Liga I). Pe teren, echipa din Covasna s-a dovedit net superioara, castigand cu scorul de 4-2.

La realizarea acestui demers au contribuit si Claudiu Dragan si Dorin Stana, director sportiv, respectiv secretar in cadrul Asociatiei Club Sportiv UTA Batrana Doamna Arad, in timp ce Claudiu Gabriel Baboia, secretar al Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti, a intermediat contactul dintre arbitrul in cauza si Ionut Gabriel Vladulescu.

De asemenea, la data de 2 iunie 2017, Claudiu Gabriel Baboia i-a oferit suma de 3.000 de lei arbitrului partidei de fotbal Progresul Spartac – ACS Regal, din Liga a IV-a, pentru a favoriza prima echipa, iar ulterior i-a remis suma de 1.000 de lei.

Activitatea de urmarire penala este continuata de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Generala Anticoruptie, suspectul Claudiu-Gabriel Baboia fiind acuzat de dare de mita si complicitate la dare de mita, in timp ce Claudiu Dragan, Dorin Stana, secretarul clubului aradean, si Ionut Gabriel Vladulescu vor raspunde penal pentru complicitate la dare de mita.

Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul institutional al Federatiei Romane de Fotbal – Departamentul Integritate si Antifrauda. (Carla Radulescu)

Leave a Reply