Mediatorii se reprofileaza! Potrivit unui protocol semnat cu Ministerul Justitiei, vor face educatie juridica elevilor din scoli si licee

Intrata intr-un con de umbra dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca aceasta metoda de solutionare a litigiilor nu mai este obligatorie, medierea ar putea fi revigorata de o decizie de ultima ora a Consiliului de Mediere. Potrivit unui comunicat dat, astazi, publicitatii, mediatorii se vor implica in promovarea educatiei juridice in unitatile de invatamant scolare.


Ignorand faptul ca majoritatea practicienilor din acest domeniu nu au studii de Drept si, prin urmare, cunostintele lor din domeniul juridic sunt minime, Consiliul de Mediere a semnat protocolul care vizeaza pregatirea elevilor in tehnica rezolvarii amiabile a anumitor litigii.

”Consiliul de Mediere a devenit parte la Protocolul de colaborare privind educatia juridica in scoli, document avand semnatare institutii precum: Ministerul Justitiei, Ministerul Educatiei Nationale, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public si Inalta Curte de Casatie si Justitie. Obiectul protocolului este reprezentat de promovarea educatiei juridice in unitatile de invatamant scolare.

Devenind parte la Protocol, Consiliul de Mediere se va implica in mod proactiv la concretizarea obiectului documentului. Din partea institutiei noastre, coordonator de proiect va fi domnul Zeno Daniel Sustac – vicepresedinte CM”, se precizeaza in comunicat. (G.I.)

 

Leave a Reply