REPLICA! Toyota Romania a pus la dispozitia procurorilor toate documentele solicitate in ancheta privind filiera uleiurilor uzate

Reprezentantii Toyota Romania ne-au remis punctul de vedere al oficialilor companiei japoneze, in urma publicarii articolului despre ancheta procurorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie privind filiera uleiurilor uzate din Romania.


“Ca urmare a solicitarilor efectuate de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Toyota Romania a pus la dispozitie, cu promptitudine si buna credinta, toate documentele solicitate de catre organele de cercetare penala.

Precizam ca in relatia cu Administratia Fondului de Mediu, obligatiile de declarare si plata au fost indeplinite cu sinceritate, nepunandu-se problema veridicitatii si legalitatii operatiunilor de gestionare a uleiurilor uzate. Pe aceasta cale, mentionam ca vom continua sa raspundem de fiecare data cu promptitudine si transparenta solicitărilor venite din partea organelor de control”, ne-a transmis Laura Stoica, reprezentantul firmei care se ocupa de imaginea companiei japoneze.

Reamintim ca, in cursul zilei de joi, procurorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu sprijinul Politiei Romane, au efectuat perchezitii in 22 de judete din tara, intr-un dosar de evaziune fiscala cu prejudiciu de 29 milioane de euro. Conform datelor din ancheta, operatori economici care au introdus uleiuri industriale pe piata nationala ar fi evidentiat in actele contabile si in alte documente legale operatiuni fictive care atestau indeplinirea obligatiilor privind gestionarea uleiurilor uzate.

In acest mod, firmele importatoare s-ar fi sustras de la plata taxei de 2 lei/litru catre Fondul pentru Mediu, in vigoare in perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2013, pentru diferenta dintre cantitatile corespunzatoare obligatiilor anuale de gestionare si cantitatile de uleiuri uzate gestionate. (G.I.)

Leave a Reply