Mesaj publicitar afisat pe Facebook, amendat cu 5.000 de lei. “Te bate barbatul de doua ori pe zi? Schimba macar fardurile!”, considerat ofensator pentru femei

Dupa ce, recent, postarea unei fotografii pe Facebook l-a costat pe revolutionarul Corneliu Vaida nu mai putin de 900 de lei, amenda contraventionala aplicata de Politia Locala Timisoara, astazi, o alta institutie publica a anuntat sanctionarea exemplara a unui mesaj care a fost promovat prin intermediul retelei de socializare.


Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis amendarea proprietarului paginii de Facebook “Roaba de promotii” pentru un text publicitar prin care femeile sunt indemnate sa-si cumpere farduri. Mesajul cinic “Te bate barbatul de doua ori pe zi? Schimba macar fardurile!” a atras atentia autoritatilor, fiind considerat ofensator.

“Aceasta “gluma” este o discriminare si atinge dreptul la demnitate al femeilor, conform art. 2 alin. 1 şi art.15 din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”, arata CNCD. Amenda aplicata se ridica la suma de 5000 lei si a fost transmisa societatii care administreaza domeniul. (Mara Ion)

 

Leave a Reply