Primarul “selfie” din Timis, condamnat la 1 an de inchisoare! Pedeapsa accesorie, 70 de zile de munca fara plata la primaria pe care o conduce

Primarul din Timis care, in luna mai, a ajuns de rasul PSD dupa ce si-a postat pe retelele de socializare o serie de fotografii sexy – doar in chiloti roz si papuci de casa, sau chiar in costumul lui Adam, pentru a impresiona o tanara cu care flirta online -, a fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare.


Pedeapsa n-are nicio legatura cu ultrajul contra bunelor moravuri de pe Facebook sau afectarea imaginii partidului, ci cu comiterea unei infractiuni in calitate de primar. Este vorba despre angajarea fiicei sale intr-un post de bibliotecar, motiv pentru care ANI i-a facut un raport de conflict de interese.

Ulterior a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, iar instanta de judecata i-a schimbat incadrarea in infractiunea de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane.

Judecatoria Lugoj a pronuntat sentinta in acest dosar si, conform Hotararii 770/2017, primarul Petru Carebia a fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare, interzicerea candidaturii la o functie publca timp de 3 ani, dar si efectuarea a 70 de zile de munca neremunerata la primaria pe care o conduce sau la spitalul municipal din Lugoj.

Totodata, instanta a impus inculpatului obligatia de a frecventa un program de reintegrare sociala derulat de catre Serviciul de Probatiune Timis. Sentinta poate fi atacata cu apel si este inutil sa mai spunem ca, daca aceatsa condamnare va ramane defitiva, al patrulea mandat de primar al lui Petru Carebia se va intrerupe brusc… (G.I.)

Leave a Reply