Alegeri cool! Tinerii din PNL Timis si-au dat votul unui coleg cu un scurt “stagiu” la inchisoare, dupa ce a fost prins cu 2 pistoale letale

Victoria taberei disidentilor din PNL Timis, care, sambata, la alegerile din cadrul organizatiei de tineret, a reusit sa faca un lobby sustinut si sa-si impuna candidatii favoriti pe functiile de conducere, in ciuda liderului autoritar Nicolae Robu, poate dinamita imaginea intregii filiale liberale in randul electoratului.


Preocupati de batalia principala, cea pentru functia de presedinte al TNL (castigata de Cosmin Sandru in dauna lui Ionut Stanusoiu, cu scorul de 121-93, chiar daca tanarul primar din Ghiroda a fost sustinut de tabara Robu – Popoviciu), organizatorii scrutinului intern din PNL n-au remarcat ca pe una dintre functiile de conducere candideaza un tanar cu probleme de integritate, condamnat la inchisoare pentru infractiuni cu violenta.

Calin Roman, fiul cel mic al primarului dizident din Deta, Petru Roman, a reusit sa-si adjudece functia de secretar general al TNL si le va avea ca adjuncte pe Mihaela Calescu si Mihaela Munteanu.

Iertarea pacatelor, concesia sau memoria scurta a tinerilor din PNL risca sa traga partidul in jos la viitoarele alegeri, in conditiile in care, dupa episodul de sambata, este evident ca formatiunea condusa de Nicolae Robu incurajeaza prezenta condamnatilor penal in structurile de conducere.

Reamintim ca fiul primarului Petru Roman a fost condamnat la 2 ani de inchisoare pentru incaierarea sangeroasa din vara anului 2011, din centrul Detei, dupa care a fost trimis in judecata intr-un alt dosar, fiind acuzat ca a detinut, fara drept, o arma marca „Zastava” calibru 6,35 mm, prevazuta cu incarcator avand cinci cartuse, si o alta arma marca „Valtro”, calibru 9 mm, prevazuta cu incarcator cu cinci cartuse.

In cel de-al doilea dosar, a fost condamnat la 1 an si 8 luni de inchisoare.

In data de 24.10.2014, instanta a admis cererea de eliberare conditionata, iar Roman Calin a fost pus in libertate din Penitenciarul Timisoara, dupa ce, inainte, cele doua condamnari au fost contopite intr-o pedepasa rezultanta de 2 ani si doua luni de inchisoare.

Este posibil ca problemele penale ale fostului angajat model de la APIA sa se traga de la asocierea infractionala pe care procurorii au facut-o cu fratele sau, Bogdan Roman, insa, chiar si asa, PNL putea sa evite problema de imagine generata de acuzatia de integrare in politica a fostilor condamnati penal. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply