Efectul PS Paisie Lugojanul! Ce decizie a luat Sfantul Sinod pentru a apara imaginea Bisericii Ortodoxe de preotii vitezisti

Incidentul rutier in care a fost implicat, la data 1 septembrie 2017, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, PS Paisie Lugojanul, care a fost prins de radar circuland cu 170 km/h, nu a ramas fara urmari la nivelul Patriarhiei Romane.


Intrucat imaginea Bisericii Ortodoxe poate fi afectata de preotii de rang superior care cad in ispita acceleratiei si intra in conflict cu Codul Rutier, membrii Sfantului Sinod au hotarat sa “excomunice” betia vitezei.

Astfel, s-a luat decizia de a se interzice ierarhilor, inclusiv episcopilor vicari, sa-si mai conduca personal Mercedesurile sau celelalte limuzine din dotare, acestia fiind obligati sa aiba sofer permanent.

“Gata cu plimbările nepotrivite! Gata cu doamnele, fie ele civile, fie maicute! Gata cu sfidarea și obraznicia de agent acoperit, cum i s-a mai dus buhul”, anunta jurnalista Lia Lucia Epure, in Ziua de Vest, referindu-se la PS Paisie Lugojanul.

In tentativa de a verifica aceasta decizie interna din cadrul Bisericii Ortodoxe, am solicitat o minima confirmare de la Cancelaria Sfantului Sinod. “Nu sunt abilitat sa va ofer astfel de informatii. Luati legatura cu biroul de presa. Ati insistat si nu raspunde nimeni? Probabil ca sunt ocupati cu pregatirea manifestarilor de maine si poimaine”, ne-a raspuns sec, in totala discordanta cu versetul 39, capitolul 22, din Sfanta Evanghelie dupa Matei, unul dintre preotii de la Cancelaria Sfantului Sinod. (G.I.)

Leave a Reply