Lupta cu sistemul continua! Lavinia Cotofana rateaza numirea in functia de procuror, in timp ce fostul presedinte al Judecatoriei Arad vorbeste despre SRI si manipulare

Lovitura de teatru in cazul judecatoarei Lavinia Cotofana, exclusa din magistratura dupa ce a sesizat o serie de practici ilegale la Baroul si Judecatoria Arad.


Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justiei prin care i s-a respins contestatia la excluderea din sistem incepe sa fie pusa sub semnul intrebarii chiar de catre Parlamentul Romaniei, care a stabilit, indubitabil, ca judecatoarea de la Arad beneficiaza statutul de avertizor de integritate, inca din data de 1.02.2016.

Intre timp, Lavinia Cotofana a fost prezenta, miercuri, la sedinta Sectiei pentru procurori din cadrul CSM, unde s-a luat in discutie cererea sa de revenire in sistem.

“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat ca fiind tardiv introdusa cererea de numire in functia de procuror a doamnei judecator Cotofana Lavinia Nicoleta si a hotarat sesizarea Plenului cu propunerea de respingere a numirii acesteia in functia de procuror”, se mentioneaza in Hotararea nr. 679, a procurorilor din cadrul CSM.

De remarcat ca, in nota Directiei resurse umane in care s-a prezentat aceasta candidatura,  Laviniei Cotofana este prezentata ca judecator la Judecatoria Arad, “in prezent suspendat din functie”.

Aspect pe care ar trebui sa-l stie si fostul presedinte al Judecatoriei Arad, Flavius Bradin, in prezent purtator de cuvant al Tribunalului Arad, care s-a lansat intr-o serie de acuzatii dure la adresa fostei sale colege de instanta.

“In perioada in care a activat in cadrul Serviciului Roman de Informatii, a deprins niste modalitati de comunicare si manipulare a celor cu care intra in contact. A folosit aceste modalitati si le foloseste si in prezent pentru a crea o anumita impresie si pentru a arunca mizerie asupra justitiei aradene”, speculeaza Flavius Bradin pe tema fostei profesii a Laviniei Cotofana, care nu a ascuns faptul ca 11 ani a lucrat in SRI.

De asemenea, surprins de faptul ca CSAT va trebui sa se pronunte daca judecatoarea de la Arad a fost ofiter acoperit infiltrat in magistratura, asa cum a anuntat reprezentantul Inspectiei Judiciare, Marcovici Dantes, la Instanta Suprema, Flavius Bradin recunoaste ca nu stie ce o mana in lupta cu sistemul pe fosta sa colega.

“Nu stiu ce o mana in lupta. Poate dorinta ca, in ultimul moment, sa aduca o umbra de indoiala asupra modului in care se infaptuieste justitia la Arad. Sau poate vrea sa se razbune pe faptul ca am avut curajul sa ne indreptam impotriva unui judecator care, asa cum este dovedit definitiv, si-a exercitat functia asa cum nu trebuia sa procedeze niciun judecator”.

Una dintre cauzele supararii fostului presedinte al Judecatoriei Arad, ar putea fi legat de faptul ca, in prezent, este cercetat de DNA pentru abuz in serviciu si fals intelectual, in urma unei sesizari depuse la organul de urmarire penala chiar de catre judecatoarea in cauza.

Ramane de vazut daca presedintele Klaus Iohannis va  semna ultimul act din executia publica a unui judecator incomod si va emite decretul care sa consfinteasca excluderea din magistratura a Laviniei Cotofana. (G.I.)

Leave a Reply