Avocat din Baroul Timis trimis in judecata pentru trafic de influenta, la doar o luna dupa ce a fost prins in flagrant primind 2.000 de euro pentru a interveni pe langa un executor judecatoresc

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatului Panduru Cosmin, avocat in cadrul Baroului Timis, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de trafic de influenta.


In rechizitoriul intocmit in timp record, in conditiile in care avocatul a fost retinut in data de 26 septembrie, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2017, in contextul desfasurarii unui proces civil de partaj, inculpatul Panduru Cosmin, in calitate de avocat in cadrul Baroului Timis, a pretins de la una dintre partile implicate in cauza suma de 2.000 euro.

Banii respectivi au fost pretinsi pentru ca inculpatul sa intervina pe langa un executor judecatoresc si sa-l determine sa permita persoanei respective ca, printr-o modalitate ilicita, sa vanda un imobil, astfel incat acesta sa nu mai poata fi supus procedurii de executare silita.

Ulterior, in acelasi context, in perioada august – septembrie 2017, inculpatul Panduru Cosmin si-a marit pretentiile la 4.000 de euro, din care 2.000 i-au fost remisi efectiv la data de 26 septembrie 2017.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Timisoara, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza. (G.I.)

Leave a Reply