RECRUTARE! Care sunt conditiile pentru a deveni jandarm la Timisoara? Candidatii pot sa aiba si tatuaje, dar sa fie acoperite de tinuta de vara

Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara si-a prezentat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, misiunile desfasurate in primele zece luni ale anului si activitatile de recrutare a candidatilor in vederea participarii la concursurile de admitere in scolile de subofiteri jandarmi, sesiunea ianuarie 2018.


La intalnirea cu presa a participat comandantul unitatii, colonel Cimpan Remus Ioan,  locotenent colonel Balmus Lucian, ofiter specialist resurse umane, si locotenent colonel Finata Emilia Margareta, ofiter specialist Relatii publice.

Conform bilantului dat publicitatii, in perioada de la inceputul anului in curs, Gruparea de Jandarmi Mobila „Glad Voievod” Timisoara a executat 468 misiuni in cooperare si colaborare cu institutii publice, cu un efectiv de peste 7.000 jandarmi, rezultand o crestere de peste 100%, comparativ cu perioada similara a anului anterior. Printre misiunile cu impact deosebit, inclusiv in mass-media, au fost evidentiate  actiunile cu Politia de Frontiera, Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate si Inspectoratul General pentru Imigrari.

O crestere semnificativa s-a inregistrat in ce priveste misiunile desfasurate in cooperare cu Politia de Frontiera, pentru gestionarea fenomenului migratiei in zona frontierei de vest a Romaniei. Astfel, in perioada de referinta, au actionat in cooperare peste 6000 de jandarmi, pentru asigurarea masurilor de ordine in punctele de trecere si pe fasia frontierei de stat.

Un alt punct abordat in conferinta de presa s-a referit la faptul ca Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara desfasoara, in aceasta perioada, activitati de recrutare a candidatilor pentru admiterea in institutiile militare de invatamant care pregatesc subofiteri jandarmi, sesiunea ianuarie 2018.

In acest context, in perioada 13-21 ianuarie 2018, vor avea loc concursuri de admitere, conform graficelor si calendarelor publicate de fiecare institutie militara de invatamant, pentru ocuparea a 350 locuri la Scoala de Subofiteri Jandarmi Dragasani si 350 locuri la Scoala de Subofiteri Jandarmi Falticeni.

Criteriile specifice pentru recrutarea candidatilor la examenele de admitere in institutiile de invatamant, forma de invatamant cu frecventa, in vederea formarii profesionale initiale, sunt varsta de pana la 27 de ani, inaltime de minimum 1,70 m barbatii si 1,65 m femeile, fara semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentatie, in tinuta de vara, media de cel putin 9, la purtare, in perioada studiilor liceale.

Cererile de inscriere la concurs se depun la sediul Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara, str. G. Baritiu, nr. 19-21, judetul Timis, pana la data de 5 decembrie 2017 iar dosarele, in format complet, pana la data de 18 decembrie 2017. (V.E.)

 

 

Leave a Reply