Avocat prins beat la volan, desi ar fi trebuit sa se afle in arest la domiciliu! George Adelin Vlai este cercetat de DNA tocmai pentru ca-i ajuta pe soferii bauti sa scape de alcolemiile penale

Desi teoretic se afla in arest la domiciliu, fiind cercetat de procurorii DNA Timisoara in dosarul falsificarii mai multor buletine toxicologice pentru calculul alcoolemiei, avocatul George Adelin Vlai a fost depistat in trafic, pe o sosea din Arad, conducand sub influenta bauturilor alcoolice.


Oprit la filtru al politiei rutiere, la iesirea din localitatea Santana, conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicand o alcoolemie peste limita contraventionala.

A fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice si, mai mult ca sigur, de aceasta data, George Adelin Vlai nu va mai putea cere fratelui sau, chimist in cadrul Serviciului Judetean de Medicina Legala (SJML) Arad, falsificarea probei, asa cum s-a intamplat in alte dosare ajunse in atentia procurorilor.

In mod cert, aparatorul soferilor beti din Arad se va alege cu un nou dosar penal, insa ce e mai grav, este posibil ca instanta de judecata sa-i revoce mandatul de arest la domiciliu si sa-l trimita inapoi, dupa gratii, intrucat a incalcat termenii masurii preventive.

Conform unei decizii a Curtii de Apel Timisoara, acesta putea sa parasesca domiciliul doar in ziua de 12.10.2017 in intervalul orar 11-18, respectiv in data de 19.10.2017, intre orele 11-18, pentru a se deplasa la cabinetul stomatologic. Reamintim ca, in luna iunie 2017, procurorii DNA Timisoara l-au retinut atat pe avocatul George Adelin Vlai, cat si pe fratele sau Florin Gabriel Vlai, in dosarul falsificarii mai multor alcoolemii penale.

„In cursul lunilor aprilie si iunie 2017, inculpatul Vlai Adelin George a pretins si primit de la trei persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sumele de 14.500 lei (9.000 lei si 5.500 lei) si 2.300 euro. Banii respectivi au fost primiti de inculpat pentru a-si folosi influenta reala ce o avea asupra fratelui sau, Vlai Florin Gabriel, pentru ca acesta din urma, chimist in cadrul Serviciului Judetean de Medicina Legala Arad, sa emita buletine de analiza toxicologica favorabile persoanelor respective”, se precizeaza in comunicatul DNA. (V.E.)

Leave a Reply