BREXIT! Maria Grapini a atras atentia Marii Britanii ca nu cumva sa impuna vize romanilor dupa iesirea din Uniunea Europeana

Bine sfatuita de colaboratorii sai de prin serviciile secrete, dar si de consilierii de la biroul europarlamentar, Maria Grapini a decis sa intervina la dezbaterea organizata, marti, la Strasbourg, pe tema Brexit, si sa atraga atentia Marii Britanii ca este tulburata de perspectiva introducerii vizelor pentru cetatenii romani rezidenti in Regat.


“Problematica eventualei introduceri a vizelor pentru cetatenii romani, ulterior datei retragerii Marii Britanii din UE, constituie un subiect major pentru mine si tara mea! Nediscriminarea anumitor cetateni europeni, deci si a romanilor, este esentiala si trebuie sa fie linia prioritara a negocierilor.

Asigurarea unui tratament egal, in reciprocitate, este conditia de baza, alaturi de plata in 28 a tot ce s-a cheltuit din bugetul UE si nu in 27! Asta se cheama tratament egal! Decizia de a parasi UE are un cost si acesta trebuie suportat de cei care si-au asumat decizia, nu de cei carora li s-au creat probleme de reorganizare”, a precizat Maria Grapini.

Ulterior, europarlamentarul PPU-sl a votat Rezolutia Parlamentului European referitoare la stadiul actual al negocierilor cu Regatul Unit si, dupa cum au dezvaluit consilierii sai de imagine, “a felicitat toate grupurile politice care au inteles sa procedeze la fel”. (G.I.)

Leave a Reply