EXPLOZIV! Perchezitii la primaria din Timis aflata sub protectia Patriarhului Daniel! Politistii de la Economic au cautat documentele unei licitatii trucate

Primaria localitatii timisene Bara a fost luata cu asalt, inca de la primele ore ale dimineatii, de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, care au ridicat documentele unei licitatii trucate.


In paralel, oamenii legii au descins si la sediul unei societati comerciale, patronata de un intreprinzator cu rude in primaria condusa de Ioan Lazarescu, care ar fi castigat licitatia aflat in vizorul anchetatorilor, la un pret dezavantajos pentru comunitatea locala.

„Din cercetari a reiesit ca, in perioada ianuarie-februarie 2015, reprezentantii unitatii administrativ teritoriale ar fi organizat o procedura de achizitie publica pentru efectuarea unei lucrari, la care ar fi participat doi agenti economici care prezinta parti afiliate, nepromovând concurenta reala intre operatorii economici.

Astfel, ar fi fost denaturat pretul de adjudecare stabilit pentru realizarea lucrarii, in defavoarea beneficiarului. Politistii urmaresc identificarea si ridicarea documentelor, inscrisurilor si mijloacelor de stocare a datelor ce intereseaza cauza, in scopul probarii activitatii infractionale. La activitati participa si politisti din cadrul Politiei Municipiului Lugoj”, au transmis reprezentantii IPJ Timis.

Paradoxal, nu cu mult timp in urma, primarul Ioan Lazarescu a fost distins cu diploma “Primar de sapte stele” de catre Asociatia Nationala a Comunelor din Romania, in semn de apreciere publica pentru castigarea celui de-al saptelea mandat in fruntea obstii.

Este de asteptat ca ancheta politistilor de la Economic sa fie temporizata in cazul in care printre suspecti se afla si Ioan Lazarescu, intrucat edilul a fost coleg de liceu cu Patriarhul Daniel, iar comuna se afla, oarecum, sub protectia mutuala a inaltului prelat.

De altfel, casa parinteasca a conducatorului Bisericii Ortodoxe din Romania se afla in satul Dobresti, care tine de comuna din Timis cu doar 400 de locuitori, condusa de peste 25 de ani de Ioan Lazarescu. (G.I.)

Leave a Reply