EXCLUSIV! “Regele micilor” din Timis, cercetat intr-un dosar de braconaj! Acesta si-a abandonat carabina in jeep si a fugit, in timpul unui control de rutina efectuat de jandarmi

Politistii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase (SAESP) din cadrul Inspectoratului de Politiei a Judetului Timis l-au chemat la audieri pe omul de afaceri Ion Florin Fedor, din Giroc, intr-un dosar in care se profileaza infractiunea de braconaj.


Numele patronului carmangeriei Femadar apare intr-un raport de constatare intocmit de jandarmii din Buzias, in care se mentioneaza ca, in noaptea de 7/8 septembrie, fiind oprit pentru control la iesirea dintr-un fond de vanatoare, si-a abandonat arma si jeep-ul si a disparut in noapte.

A fost urmarit de jandarmi, insa nu a mai putut fi prins.

Datorita conditiilor speciale de pastrare, carabina abandonata de Fedor a fost preluata de comisarul sef Nicolae Boia, seful SAESP. Oamenii legii au facut acte de constatare, la care au atasat o serie de filmari, si le-au pus la dispozitia politistilor care se ocupa de stabilirea imprejurarilor in care s-a produs evenimentul.

Daca in prima faza a cercetarilor s-a considerat ca este vorba doar despre o contraventie la regimul armelor si munitiilor, care s-ar fi soldat cu o amenda cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei, anularea permisului de port-arma si interdictia de a mai achizitiona o alta arma timp de 5 ani, mai nou au fost identificate elemente care ar conduce catre infractiunea de braconaj.

Mai exact, exista indicii ca patronul de la Femadar ar fi folosit o luneta cu infrarosii, ceea ce este interzis de Legea Vanatorii. Conform articolului 42, litera k, din Legea 407/2006, vanatoare prin utilizarea pe timp de noapte a autovehiculelor sau a dispozitivelor care permit ochirea si tragerea pe intuneric este considerata infractiune de braconaj si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 7 ani sau cu amenda cuprinsa intre 5.000 si 25.000 de lei.

De remarcat ca, dupa deschiderea dosarului in care este cercetat “regele micilor” din Giroc, seful SAESP, comisarul sef Nicolae Boia, si-a luat un prelungit concediu de odihna. In aceste conditii, actele procedurale sunt avizate de Toroc Lucian Sorin, ofiter specialist I, care preia conducerea serviciului ori de cate ori lipseste seful de drept. (Vlad Enciu)

5 thoughts on “EXCLUSIV! “Regele micilor” din Timis, cercetat intr-un dosar de braconaj! Acesta si-a abandonat carabina in jeep si a fugit, in timpul unui control de rutina efectuat de jandarmi

  1. Ei na, o sa si transfere toate armele pe Jiva de la terasa Nora ca doar s au incuscrit sau pe ginerica si merge in continuare la pușcat!
    Cel mai rau imi pare ca micii n or sa mai fie asa de buni, ca fără carne de mistreț Feeor nu stie altă rețetă…

  2. Păi si unde mai găsim acum micii buni de Femadar cu carne de mistreț? Ăsta era secretul sa stii!

  3. Bre, nu l au făcut cei de la ANAF si de la Economic pe Fedor cel șmecher, l au făcut doi plutonieri de jandarmi:))) Mare scula Fedor ăsta și bun de picioare de nu l au prins jandarmii la fugă! Ce slab pregatiti, io i as da afara pe jandarmi, cum sa fuga Feeor mai tare decât ei???

  4. caz tipic pentru marele comisar Boia…nu “vrea” sa le faca rau sponzorilor cu mana lui…

  5. Pitagora
    Fedorf nu pricepe nimic, e atat de vizibil ce urmarezte Ilas…e satul de preparatele de la Rest balta din Chisoda, ar papa ceva bun de la Daf…

Leave a Reply