VIDEO! Perchezitii in Timis intr-un dosar de evaziune fiscala cu prejudiciu de 29 milioane de euro! Vizate si reprezentantele Mercedes si Toyota

Politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice a IPJ Timis au participat, in cursul dimineatii, la o serie de perchezitii efectuate in judetul nostru de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 29 milioane de euro.


Concomitent, alte perchezitiile au avut loc in Bucuresti si in judetele Arad, Arges, Bacau, Bihor, Buzau, Calarasi, Cluj, Constanta, Dambovita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Galati, Mures, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman si Vrancea, la sediile sociale si la punctele de lucru a 17 societati comerciale implicate in activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor uzate, care emiteau certificate de gestionare a acestor uleiuri.

Au fost ridicate inscrisuri de la 44 de firme importatoare de uleiuri industriale, care au beneficiat de astfel de certificate emise de societatile implicate in activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca unii operatori economici care au introdus uleiuri industriale pe piata nationala ar fi evidentiat in actele contabile si in alte documente legale operatiuni fictive care atestau indeplinirea obligatiilor privind gestionarea uleiurilor uzate.

In acest mod, firmele importatoare s-ar fi sustras de la plata taxei de 2 lei/litru catre Fondul pentru Mediu, in vigoare in perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2013, pentru diferenta dintre cantitatile corespunzatoare obligatiilor anuale de gestionare si cantitatile de uleiuri uzate gestionate.

Prejudiciul cauzat bugetului Fondului pentru Mediu este de aproximativ 29 de milioane de euro.

Surse judiciare au dezvaluit ca vor fi ridicate documente si de la reprezentanta Mercedes din Voluntari si de la reprezentanta Toyota din Pipera.

 

Leave a Reply