Poluarea de la fabrica de anvelope Continental a ajuns si in Parlament. Deputatul Cornel Samartinean a cerut ministrului Mediului masuri urgente pentru combaterea norilor toxici

Deputatul Cornel Samartinean continua sa-i asalteze pe membrii Guvernului cu intrebari tot mai incomode, ridicand probleme grave cu care se confrunta Timisoara.


Dupa ce l-a chestionat pe premierul Mihai Tudose asupra criteriilor care au stat la baza alocarii unei sume derizorii judetului Timis, dupa furtuna ucigasa din 17 septembrie, a venit randul ministrului Mediului, Gratiela Gavrilescu, care a fost chestionata asupra masurilor luate impotriva celui mai mare poluator din Timisoara, Fabrica de Anvelope Continental.

“Timisorenii care locuiesc in partea de nord a orasului se plang, de ani de zile, ca nu mai pot respira din cauza mirosurilor insuportabile de la fabrica de Anvelope Continental. Poluarea afecteaza direct peste 25.000 de persoane care locuiesc in partea de nord a orasului si, indirect, pe o arie de zeci de kilometri patrati. Medicii de familie vorbesc despre cresterea numarului de bolnavi cu afectiuni respiratorii. Au aparut noi probleme, dupa ce fabrica a inaugurat o noua statie de mixing brut pentru cauciuc, care emana, printre alte substante, celebrul negru de fum”, se mentioneaza intr-o interpelare adresata ministrului Mediului.

In conditiile in care masuratorile au demonstrat depasiri severe ale valorilor limita de substante poluate in tot orasul, inclusiv in zonele verzi, deputatul de Timis a solicitat luarea unor masuri urgente impotriva fabricii de la Padurea Verde. “Va rog, doamna ministru, sa-mi comunicati care este punctul dumneavoastra de vedere, precum si masurile pe care le veti lua pentru rezolvarea acestei situatii, care afecteaza atat mediul inconjurator, cat si sanatatea populatiei din municipiul Timisoara”, solicita parlamentarul timisorean. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply