Trompetistul trupei Vunk, retinut intr-un dosar de camatarie! Artistul care acompaniaza hitul “Iubire cu imprumut”, membru intr-o grupare care oferea bani cu imprumut si executa fara mila debitorii

Soc in lumea muzicii, dupa ce procurorii DIICOT au anuntat ca Dan Nicolau, trompetistul trupei Vunk, a fost retinut intr-un dosar de camatarie.


Artistul a fost ridicat in urma perchezitiilor domiciliare care au avut loc, joi, pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Ilfov si Prahova, la persoane banuite de constituirea de grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de camata, inselaciune, deturnarea licitatiilor publice si spalare de bani.

Alaturi de trompetistul Dan Nicolau, printre cei vizati de ancheta procurorilor se afla un avocat, dar si un executor judecatoresc. 

Potrivit anchetatorilor, gruparea era condusa de un om de afaceri, care oferea bani cu imprumut unor persoane aflate de regula intr-un impas financiar de moment. Pentru a crea o presiune psihica asupra debitorilor, sumele de bani oferite cu dobanda erau inscrise in contracte de imprumut cu sau fara garantie imobiliara, ce puteau fi puse in executare silita.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2014 – 2016, membrii gruparii au acordat imprumuturi banesti mai multor persoane, percepand in mod nelegal dobanzi saptamanale sau lunare si primind de la debitori drept garantie autoturisme de lux sau imobile. 

De asemenea, pentru a ingreuna o eventuala ancheta, membrii gruparii au ales sa simuleze ca lucreaza legal prin incheierea unor acte notariale de imprumut, in care debitorii erau convinsi sa semneze pentru sume mai mari decat cele primite efectiv, incluzand astfel dobanda ascunsa ce trebuia platita.

Membrii gruparii executau silit debitorii imediat dupa expirarea termenului foarte scurt de restituire a sumelor imprumutate, scopul nefiind acela de a recupera sumele imprumutate si dobanzile aferente, ci de a obtine proprietatile puse garantie. A fost nevoie, astfel, de atragerea in circuitul infractional a unui executor judecatoresc, care se ocupa cu vanzarea ilegala a imobilelor la licitatii publice.

“Se poate observa o ascensiune fulminanta a executorului judecatoresc in cadrul grupului infractional organizat, dupa momentul aderarii sale acesta ajungand in esalonul decizional, erijandu-si, in unele cazuri, chiar rol de coordonator, avand ultimul cuvant in ceea ce priveste oportunitatea sau necesitatea unor actiuni sau inactiuni menite sa apere interesele grupului infractional organizat.

Prin cunostintele sale juridice si calitatea sa de executor judecatoresc a condus gruparea infractionala organizata la un alt nivel de realizare a castigurilor, respectiv de la procente din suma imprumutata (de cele mai multe ori mai mici decat suma imprumutata efectiv), la castiguri insemnate (obtinerea unor profituri de peste 300%), prin punerea in executare silita a contractelor de imprumut, respectiv scoaterea la licitatie publica, deturnarea acestor licitatii publice si adjudecarea prin intermediari a unor imobile apartinand debitorilor la preturi de cel mult 30% din valoarea de piata”, sustin anchetatorii. (V.E.)

One thought on “Trompetistul trupei Vunk, retinut intr-un dosar de camatarie! Artistul care acompaniaza hitul “Iubire cu imprumut”, membru intr-o grupare care oferea bani cu imprumut si executa fara mila debitorii

  1. Buna,
    Aceasta este de a informa publicul larg că doamna Rose Badmus, creditor privat de împrumut, a deschis o oportunitate financiară pentru oricine care are nevoie de ajutor financiar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și companiilor în condiții clare și ușor de înțeles, cu o rată a dobânzii de doar 2%. contactați-ne prin e-mail pentru a vă putea oferi condițiile de împrumut la: (roseofsharonfinance@gmail.com)

Leave a Reply