Judecator de pe raza Curtii de Apel Timisoara, condamnat la 7 ani de inchisoare! Magistratul a luat mita de la un investigator sub acoperire

Singurul judecator de pe raza Curtii de Apel Timisoara care a cazut in plasa unui investigator sub acoperire, de la care a pretins si luat mita intr-un caz de prestatie tabulara, a fost condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare.


Trimisa in judecata de procurorii DNA pentru abuz in serviciu si fals, Florita Bolos, fosta presedinta a Judecatoriei Ineu, care avea la activ o pedeapsa de 4 ani inchisoare, a mai primit 5 ani inchisoare si in al doilea dosar.

Prin decizia definitiva din 31 octombrie 2017, Inalta Curte de Casatie si Justitie a descontopit pedepsele aplicate in doua dosare penale si, in final, a stabilit ca Florita Bolos, fosta presedinta a Judecatoriei Ineu, sa execute pedeapsa cea mai grea, de 4 ani inchisoare, la care a adaugat un spor de 3 ani. Din aceasta va fi dedusa perioada petrecuta, deja, dupa gratii de Florita Bolos, de 3 ani.

Daca in primul dosar, judecatoarea a fost saltata de procurori dupa ce a primit suma de 5.500 de euro, pentru a-si repartiza discretionar si solutiona favorabil o serie de cereri ale investigatorului sub acoperire, in cel de-al doilea dosar, Florita Bolos a fost acuzata de comiterea a 8 infractiuni de abuz in serviciu, 8 de fals intelectual, 2 de fals material in inscrisuri oficiale si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Conform procurorilor DNA, fostul magistrat a dispus ilegal improprietărirea unei persoane cu peste 468 de hectare de terenuri agricole, aflate in comuna Zarand.

Tocmai din aceasta cauza, Inalta Curte a modificat pedeapsa si in cazul afaceristului Petre Georgiu, beneficiarul sentintelor nelegale, si a decis inlaturarea dispozitiilor privind suspendarea pedepsei, astfel incat acesta va executa in regim de detentie cei 1 an si doua luni inchisoare primiti inca de la fond.

De remarcat ca Florita Bolos este judecatorul care a respins una dintre cererile de revizuire a sentintelor prin care intreg satul Nadas, din judetul Arad, respectiv peste 8.400 hectare de teren, a fost retrocedat ilegal unei singure familii. (G.I.)

 

 

Leave a Reply