EXPLOZIV! Decanul Baroului Arad reclama primirea unor amenintari “mafiote” cu moartea, pe care le leaga strategic de familia Cotofana

Cercetat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara pentru marturie mincinoasa, fals intelectual si razbunare pentru ajutorul dat justitiei, avand calitatea de suspect, decanul Baroului Arad, Alunaru Dumitru Liviu Cristian a declansat un atac “la baioneta” impotriva persoanei care l-a trimis in fata procurorilor, judecatoarea Lavinia Cotofana.


Nedumerit ca decretul de excludere din magistratura a judecatoarei de la Judecatoria Arad inca nu a fost emis, desi a trecut o luna de la decizia definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, seful avocatilor incearca sa forteze mana presedintelui Klaus Iohannis, dezvaluind ca a fost tinta unor amenintari cu moartea care ar putea avea legatura cu excluderea lui George Cotofana, sotul judecatoarei, din Baroul Arad.

In consecinta, plangerea penala care face obiectul anchetei derulate de procurorul Bosnea Cristi Sorin, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, nu ar fi decat o razbunare.

“Am primit amenintari prin intermediul sms-urilor, in care mi se atragea atentia ca voi suporta consecinte grave, atat eu cat si familia mea, daca indraznesc sa propun excluderea avocatului Cotofana. Scria “tic-tac, iti suna ceasul”… Lucruri pe care eu nu le-am mai vazut in viata reala, ci doar in filmele cu mafioti, cu gangsteri. Sigur ca au fost trimise de pe o cartela, dar toate de pe acelasi numar. Eu, ca avocat, nu pot face acuzatii directe, in locul justitiei, dar faptul este cert”, a declarat Dumitru Alunaru unei publicatii din Arad.

“Din acel moment au inceput actiunile doamnei Cotofana impotriva mea!”, mai subliniaza decanul Baroului Arad.

In replica la aceste acuzatii, George Cotofana (foto 2) spune ca, de fapt, aceasta campanie de denigrare declansata in presa din Arad nu reprezinta altceva decat disperarea celor care au uneltit la excluderea din magistratura a sotiei sale.

“Ceea ce se intampla acum, povestea amenintarilor cu moartea venite prin sms, nu reprezinta altceva decat o presiunea la adresa domnului presedinte, o fortare pentru a semna decretul de excludere din magistratura.

Cei din Arad si-au dat seama ca au pierdut, ca exista posibilitatea ca domnul Klaus Iohannis sa refuze semnarea decretului, intrucat a primit toate documentele care atesta faptul ca Lavinia Cotofana a avut statut de avertizor de integritate inca din februarie 2016, ceea ce face ca sanctiunile aplicate de CSM si Inspectia Judiciara sa nu-si produca efectul, sa fie declarate nule de drept.

Ceea ce spune decanul Dumitru Alunaru este o aberatie, intrucat excluderea mea a fost votata in 2015, iar Lavinia Cotofana a venit la Judecatoria Arad in 2016. Cum sa inceapa nu stiu ce actiuni de razbunare, daca, la vremea respectiva, nu avea nicio legatura cu justitia din Arad? In plus, nu a prezentat nici o proba care sa dovedeasca acele amenintari, e ciudat ca nu a pastrat niciun sms”, ne-a declarat profesorul de Drept, George Cotofana. In opinia sa, conducerea Baroului Arad era la curent cu practica ilegala a delegatiilor de asistenta extrajudiciara, intrucat aceasta a incetat imediat dupa sesizarea depusa la Parchet de Lavinia Cotofana. Chiar CSM a constatat ilegalitatea prin Hotararea 1628/24.11.2016, unde apare si explicatia conducerii instantelor aradene – ca au aplicat de lege ferenda. Cu alte cuvinte, se asteptau ca aceasta ilegalitate sa fie legiferata si extinsa la nivelul tuturor instantelor din tara, ceea ce nu s-a intamplat.

Ca o precizare la subiectul excluderii sale din avocatura, trebuie sa spunem ca decizia Baroului Arad inca poate fi cenzurata de instanta de judecata, procesul care poate rezolva problema contestatiei aflandu-se pe rolul Curtii de Apel Suceava. (G.I.)

Leave a Reply