Operatiune de salvare pe Muntele Semenic! Jandarmii montani cauta doi barbati care au plecat sa culeaga ciuperci si nu s-au mai intors

Doi barbati disparuti, dupa ce au plecat sa caute ciuperci in masivul Semenic, sunt cautati de jandarmii, politistii si salvamontistii din Caras- Severin


Doi barbati de 44 si 49 de ani din Resita, care au plecat, marti, in cautare de ciuperci in masivul Semenic, sunt cautati de jandarmi, politisti si salvamontisti, dupa ce nu s-au mai intors acasa, scrie News.ro.

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului de Jandarmi Caras- Severin, publicat miercuri, jandarmii au fost sesizati inca de marti seara ca doi barbati de 44 si 49 de ani din Resita, care au plecat sa caute ciuperci pe Semenic, nu s-au mai intors acasa.

“In urma apelului primit jandarmii montani au inceput deplasarea spre locul indicat unde au gasit autoturismul cu care cei doi barbati s-au deplasat pe Platoul Semenic. Din cauza conditiilor atmosferice, ceata densa, cautarile au fost intrerupte, fiind reluate miercuri”, se arata in comunicat.

La aceste cautare participa personal din cadrul Postului de Jandarmi Montan Valiug, a Politiei Caras-Severin, Salvamont Caras-Severin, ISU Caras-Severin si rangeri.

De remarcat ca, in urma cu cateva zile, jandarmii montani au mai recuperat un cautator de ciuperci, in varsta de 49 de ani, care s-a ratacit pe Muntele Semenic, in zona Poiana Mare.

In aceste conditii, salvatorii montani atrag atentia amatorilor de ciuperci si turistilor sa nu se aventureze in zone pe care nu le cunosc, sa aiba mereu telefonul mobil asupra lor, sa se informeze asupra conditiilor meteo si sa anunte de fiecare data zona inspre care au intentia sa se deplaseze pentru a putea fi localizati in cazul in care se ratacesc. (V.E.)

Leave a Reply