ALARMA! Revolutia fiscala scoate politistii in strada. “Impactul acestor modificari este devastator, vor fi scaderi de pana la 20% ale salariului net”, avertizeaza sindicatele din MAI

Impactul transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat va fi devastator pentru politisti, jandarmi, pompieri, dar si pentru angajatii MApN, SRI, STS, SPP, avertizeaza Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania.


“Din analiza efectuata de catre specialistii nostri, rezulta ca impactul acestei modificari a Codului Fiscal va fi unul devastator pentru politistii, personalul contractual si ceilalti angajati din familia ocupationala ,,aparare, ordine publica si securitate nationala” (inclusiv jandarmi, pompieri, MApN, SRI, STS, SPP etc.), care vor avea scaderi ale salariului net cuprinse intre 5% si 20%, acestea urmand a fi resimtite la intrarea in plata a venitului aferent lunii ianuarie 2018, respectiv in luna februarie”, se arata intr-un comunicat de presa al Federatiei Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania.

Sindicalistii avertizeaza ca scaderea neta va afecta, cu precadere, personalul cu venituri reduse sau situate la valoarea minimului brut pe economie, respectiv 1.450 lei, adica aproximativ 75% dintre angajatii MAI.

In acest context, Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania anunta ca analizeaza strategia de dialog social si actiune sindicala pentru perioada urmatoare, urmand a declansa mai multe forme legale de protest.

Membrii Guvernului au adoptat, in sedinta de miercuri, ordonanta de urgenta prin care este modificat Codul Fiscal. (V.E.)

One thought on “ALARMA! Revolutia fiscala scoate politistii in strada. “Impactul acestor modificari este devastator, vor fi scaderi de pana la 20% ale salariului net”, avertizeaza sindicatele din MAI

  1. In Timis politistii au probleme si nu sunt reprezentati cu cinste caci sunt aparati pe linie sindicala de Malcoci la politie si Popa la frontiera -doi pensionari. Cum sa reprezinte pensionarii pe politistii activi ? Si chiar avem probleme pentru care trebuie sa vine
    bucurestiul…….. http://sindicateuropol.ro/avem-primele-reactii-ale-igpf-la-problemele-politistilor-de-frontiera/

    http://sindicateuropol.ro/la-timis-sefii-negociaza-drepturile-politistilor/

    Pe bune, pe noi cine ne apara? Pensionarii sunt mana in mana cu conducerea asta e clar.

Leave a Reply