Procurorii DIICOT au renuntat la urmarirea penala intr-un dosar de droguri, in care era vizat un actor din serialul “Las fierbinti”

Procurorii DIICOT au decis sa renunte la urmarirea penala intr-un dosar de trafic si consum de droguri, dupa cativa ani in care au tot tergiversat ancheta, avand un motiv cat se poate de nejuridic: succesul la public al serialului de comedie “Las Fierbinti”.


Astfel, la termenul din 14 noiembrie, Tribunalul Bucuresti va luat in discutie cererea procurorilor DIICOT de renuntare la urmarirea penala in cazul suspectului Toma Cuzin, nimeni altul decat cel mai iubit actor din serialul produs de Media Pro Pictures.

Actiunea in care actorul a fost prins in flagrant, alaturi de alti tineri, avand asupra sa droguri de risc s-a produs in urma cu 10 ani, la Vama Veche.

„In urma raziilor efectuate statiunile de pe litoral, lucratorii BCCO au prins in flagrant opt turisti care aveau asupra lor stupefiante pentru consumul propriu, printre ei numarandu-se si un actor din cadrul studiourilor Media Pro Pictures. Este vorba despre Cuzin Toma, in varsta de 30 de ani, din Bucuresti, care detinea impreuna cu A.M.D., o studenta in varsta de 22 de ani, trei grame de hasis si un gram de marijuana procurate de la un traficant din capitala. Cei doi au fost surprinsi de oamenii legii in jurul orelor 4, in zona clubului Expirat, din statiunea Vama Veche”, scria, in editia din 15 august 2007, ziarul Telegraf.

In conditiile in care, la vremea respectiva, detinerea de droguri de risc pentru consum propriu se cu inchisoarea intre 6 luni si 2 ani, procurorii DIICOT au realizat, in aceste zile, ca raspunderea penala s-a prescris, astfel ca au decis renuntarea la urmarirea penala.

Conform noului cod penal, procurorul poate renunta la urmarirea penala cand constata ca nu exista interes public in urmarirea faptei, in cazul infractiunilor pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa inchisorii de cel mult 7 ani.

La aprecierea interesului public sunt avute in vedere si persoana suspectului sau a inculpatului, conduita avuta anterior savarsirii infractiunii, atitudinea suspectului sau a inculpatului dupa savarsirea infractiunii si eforturile dispuse pentru inlaturarea sau diminuarea consecintelor infractiunii. (V.E.)

Leave a Reply