Un italian evazionist din Timis, trimis in judecata de procurori dupa ce a “tepuit” bugetul de stat cu 25.000 de euro

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus la data de 08.11.2017, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului Pilati Giuliano, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata.


Probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a relevat faptul ca italianul a reusit sa fenteze bugetul de stat cu circa 25.000 de euro.

In perioada ianuarie 2008 – decembrie 2009, inculpatul Pilati Giuliano, in calitate de administrator al unei societati comerciale cu sediul in judetul Timis, in scopul de a se sustrage de la indeplinirea obligatiilor fiscale constand in plata taxelor si impozitelor datorate bugetului consolidat al statului de asemenea, a omis sa evidentieze in actele contabile ori in alte documente legale operatiunile comerciale efectuate si veniturile realizate.

“De asemenea, a inregistrat in evidenta contabila a societatii cheltuieli care nu aveau la baza operatiuni reale, cauzand astfel bugetului consolidat al statului un prejudiciu total in cuantum de 112.654 lei”, ne-a comunicat prim-procurorul Mihaela Pop.

Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Tribunalului Timiş. (M.I.)

 

Leave a Reply