EXCLUSIV! Anchetatorii politistului timisorean George Gavrea, in vizorul Parchetului General. S-a dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru represiune nedreapta si cercetare abuziva

Lovitura de teatru in dosarul intocmit de procurorii DIICOT Timisoara, in care inspectorului principal George Gavrea, de la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Timisoara, a fost executat profesional sub acuzatia ca ar fi protejat un grup de hoti din buzunare.


Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a reactionat la memoriile in care politistul a reclamat faptul ca nu se face vinovat de infractiunile pentru care a fost trimis in judecata, ca inculparea sa are la baza acte intocmite in fals si ca organele judiciare ar fi favorizat pe alti inculpati din aceeasi cauza, astfel ca a inceput urmarirea penala in rem pentru a identifica autorii abuzurilor.

“Se constata ca plangerea formulata indeplineste conditiile de fond si de forma pentru a constitui act de sesizare. Dispun inceperea urmaririi penale cu privire la infractiunile de represiune nedreapta, cercetare abuziva, fals intelectual si favorizarea faptuitorului”, se mentioneaza in ordonanta semnata de procuroarea Sandu Elena Adriana.

Unul dintre argumentele solide invocate de politist in conturarea abuzurilor organelor judiciare se refera la redeschiderea urmaririi penale in doua dosare clasate, care nu erau de competenta DIICOT, pentru ca executia sa fie dusa pana la capat.

“In data de 07.06.2016, la ora 11, proc. Zaharia Marinela a dispus aducerea mea de la Arestul Ipj Timis la sediul DIICOT Timisoara cu mai putin de 6 ore de la expirarea ordonantei de retinere si mi-a adus la cunostinta ca mai sunt acuzat de infractiunile de dare de mita si trafic de influenta.

Acuzatia a fost facuta chiar in aceeasi zi, in data de 07.06.2016 in urma declaratiei inculpatei Kanalas Izabella, una dintre denuntatoare, desi in denuntul ei din luna februarie 2016 nu m-a acuzat de niciuna din aceste fapte. Dupa ce mi-a fost adusa la cunostinta aceasta acuzatie, am fost dus la Tribunalul Timis cu propunere de arestare preventiva.

In urma acestor acuzatii mincinoase, am fost arestat preventiv, iar proc. Zaharia Marinela si-a obtinut scopul dorit, desi ulterior infractiunea de trafic de influenta a fost clasata. Pe parcursul urmaririi penale nu a fost administrata nicio proba concludenta cu privire la acuzatiile care mi se aduc, singurul obiectiv al procurorului de caz fiind obtinerea redeschiderii celor 2 dosare clasate, care priveau infractiuni ce nu intra in competenta DIICOT”, se mentioneza in memoriul politistului, pentru exemplificarea exercitarii cu rea-credinta a profesiei de procuror. 

Nu este iertata nici fosta sa colega de birou, inspectorul principal Copaci Lavinia, actualmente la BCCO Timisoara, care este acuzata ca a contribuit din plin la executia sa profesionala.

“Referitor la dosarul nr. 24/ D/P/ 2016 , in care am fost suspectat ca am sustras acte din dosar, proc. Zaharia Marinela cand a luat la cunostinta de Hotararea Curtii de Apel Timisoara de revocare a tuturor masurilor preventive asupra mea, a delegat-o pe insp. pr. Copaci Lavinia din cadrul BCCO Timisoara sa intocmeasca un proces-verbal, in data de 19.09.2016, unde a mentionat ca cele doua documente s-au gasit, respectiv declaratia persoanei vatamate si procesul-verbal de recunoastere dupa plansa foto”.

 

De asemenea, politistul mai arata ca pe parcursul masurilor preventive, procurorul DIICOT si-a motivat referatele cu propunere de luare a masurilor preventive prin faptul ca lasarea politistului in libertate ar prezenta pericol pentru ordinea publica.

“Ma intreb si eu, pentru cei cinci denuntatori, din care pe doi nu-i cunosc, proc. Zaharia Marinela si-a dorit cercetarea lor in stare de libertate, nefiind pericol pentru ordinea publica? Grup infractional organizat cu antecedente penale, autori a peste 21 de infractiuni de furt si sustragere de sume de bani de pe cardurile furate”, este intrebarea lui George Gavrea, la care procurorii PICCJ incearca sa gaseasca un raspuns. (G.I.)

 

Leave a Reply