CERCETARE ABUZIVA! Tineri din Timisoara batuti cu bestialitate de politisti si jandarmi, in urma unei confuzii. Printre victime, fratele vitreg al vedetei TV Bianca Dragusanu

Un scandal de proportii a cuprins doua institutii de forta din Timis, Politia si Jandarmeria, dupa ce doi tineri cu varste de 34 de ani au reclamat faptul ca au fost retinuti pe o sosea din Urseni, condusi la sediul Sectiei 2 Politie si batuti cu bestialitate.


Cei doi au ajuns, miercuri seara, in stare grava la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean, unde au fost preluati de medicii chirurgi si dusi direct in sala de operatie.

Conform unor surse medicale, ambii au fost supusi unor operatii de splenectomie, respectiv extirparea splinei, iar una dintre victime are si cateva coaste rupte. Si pentru ca scandalul sa fie si mare, ulterior s-a aflat ca unul dintre cei doi tineri zdrobiti de politisti si jandarmi este nimeni altul decat Bogdan Dragos, fratele vitreg al vedetei TV, Bianca Dragusanu.

Dupa mai multe ore de tacere, inspectorul sef al Inspectoratului Judetean de Politie Timis, comisarul sef Alin Petecel, si adjunctul Gruparii Mobile de Jandarmi Timis, locotenentul colonel Claudiu Zagan, au anuntat ca a fost sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Timis pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs incidentul, iar in cazul in care cei patru politisti si patru jandarmi vor fi gasiti vinovati de cercetare abuziva, vor suporta rigorile legii.

„Ieri, 23 noiembrie, politistii si jandarmii timiseni au desfasurat activitati in vederea depistarii unui barbat urmarit national si international. Pe numele barbatului cautat, Tribunalul Timis a emis un mandat de arestare preventiva in lipsa pentru comiterea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat, pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si braconaj.

In timpul actiunii, pe raza localitatii Urseni, a fost oprit in trafic un autoturism care corespundea descrierii autovehiculului despre care existau informatii ca l-ar utiliza persoana urmarita. Ocupantii autoturismului, 2 barbati de 34 de ani, au fost condusi la sediul politiei pentru verificari.

Ulterior acestor verificari, cei doi s-au prezentat la o unitate spitaliceasca sustinand ca ar fi fost agresati de efectivele angrenate in actiuni.

Precizez ca la nivelul Politiei Romane nu sunt tolerate astfel de practici, motiv pentru care am dispus demararea de verificari si sesizarea Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, fiind intocmit dosar penal pentru infractiunea de purtare abuziva”, a declarat Alin Petecel, in cadrul unei declaratii de presa.

„Nici Jandarmeria Romana nu tolereaza astfel de practici, motiv pentru care in momentul de fata se desfasoara verificari pentru a afla adevarul in situatia de fata si cu aceasta ocazie, sustinem demersurile Politiei Romane in vederea stabilirii adevarului”, a precizat si Claudiu Zagan, dupa care ambii ofiteri au parasit sala, fara a raspunde intrebarilor jurnalistilor.

In timp ce la Timisoara, politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale l-au confundat pe unul dintre cei doi tineri batututi cu salbaticie cu un urmarit general, colegii lor de la Oradea tocmai le-au comunicat ca omul lor a fost prins, noaptea trecuta, intre Oradea si Salonta. Este vorba despre Adrian Bolbos, cautat inca din luna iunie, unul dintre cei mai cautati suspecti din dosarul hotilor de lux din vestul tarii. (G.I.)

One thought on “CERCETARE ABUZIVA! Tineri din Timisoara batuti cu bestialitate de politisti si jandarmi, in urma unei confuzii. Printre victime, fratele vitreg al vedetei TV Bianca Dragusanu

  1. Ca in orice țara care se respecta (nu România), după un asemenea incident/măcel, șefii Poliței și Jandarmeriei și-ar fi cerut scuze pentru un asemenea comportament barbar/huliganic al subalternilor și ar fi demisionat! Onoare – asta e cuvântul! Gargara de genul “comportament inacceptabil”, “ne-am sesizat” și alte basme, după care mai și fugi, trăgând USA după tine, sunt pentru prosti. Dar ce așteptări sa mai ai când tu nu ești in stare sa vorbești liber, sa te uiți in ochii lumii. Citești decor foi ca un bou după dictare, după care rupi USA ca un las! Asta da onoare și haina militară!!

Leave a Reply