Ofiter de politie retinut de DNA, dupa ce a pretins unui afacerist o spaga de 200.000 de euro pentru a-l “rezolva” de evaziune fiscala

Un ofiter de politie in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice a fost retinut de procurorii DNA sub acuzatia de trafic de influenta.


“Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 22 noiembrie, a lui Stefan Madalin Bucataru, ofiter de politie in cadrul IGPR – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Procurorii anticoruptie precizeaza in ordonanta de retinere ca, in cursul lunii iunie, Stefan Madalin Bucataru, in calitate de ofiter de politie in cadrul IGPR -Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) suma de 200.000 de euro in schimbul influentei pe care ar fi afirmat ca o are asupra unor ofiteri de politie din cadrul IPJ Ilfov -Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov.

In acelasi context, arata sursa citata, Bucataru ar fi promis ca ii va determina pe acestia sa dispuna o solutie de clasare fata de martor, intr-o cauza in care acesta este cercetat pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.

DNA precizeaza ca Stefan Madalin Bucataru va fi prezentat, joi, judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. (V.E.)

 

Leave a Reply