VIDEO! Accident simulat pe o trecere de pietoni din Timisoara. Un student din Maroc s-a trantit de portiera unei masini, dupa care a pretins 1.500 de euro ca despagubire

Un accident rutier produs pe o trecere de pietoni din Timisoara, situata pe strada Ciprian Porumbescu, soldat cu lovirea usoara a unui tanar din Maroc, student la Stiinte Economice, a devenit un caz de interes pentru politisti si procurori, datorita indiciilor care contureaza caracterul fraudulos al evenimentului.


Anchetatorii incearca sa stabileasca daca impactul s-a datorat neatentiei soferului, inginer la o mare companie din oras, care nu ar fi acordat prioritate pietonilor, sau este vorba pur si simplu despre o tentativa de simulare a accidentului, in ideea obtinerii de catre victima a unor despagubiri banesti.

De altfel, victima impactului de pe trecerea de pietoni, Alami Tamabi Mohamed (foto), 25 de ani, din Maroc, a si trecut la negocieri, solicitand de la sofer suma de 1.500 de euro.

“Consider ca este vorba despre o incercare de inducere in eroare a organelor judiciare, intrucat, dupa cum se vede si pe inregistrarea de la camerele de supraveghere ale unui hotel aflat in apropierea trecerii de pietoni, acest tanar efectiv a venit in fuga, pe zebra, si s-a izbit in portiera masinii. Eram exact pe trecere, cu viteza redusa, dupa ce m-am asigurat ca nu exista vreun pieton angajat in traversarea strazii”, ne-a declarat Victor M., soferul care a ramas fara permis de conducere si acuzat de vatamare corporala.

“Tanarul din Maroc nu are leziuni, nu stiu daca si-a scos certificat medico-legal, insa mi-a propus o impacare contra sumei de 1.500 de euro, bani de care ar avea nevoie pentru a pleca acasa. Nu am acceptat intelegerea, pentru ca voi prezenta caseta cu dovada simularii”, mai spune soferul.

Asa-zisul accident a fost surprins in direct de proprietarul hotelului, care spune ca, daca este chemat, va merge la politie sa depuna marturie vizavi de simularea impactului.

“Soferul este adevarata victima in acest caz, intrucat acel pieton efectiv s-a trantit in masina care se afla pe zebra. In plus, daca a incercat sa faca un targ pentru a-si retrage plangerea, este clar ca s-a urmarit provocarea unui accident, urmat de o despagubire”, ne-a declarat proprietarul hotelului care a pus la dispozitia soferului inregistrarea video.

Ramane ca ancheta sa stabileasca daca a fost vorba despre un accident autentic sau despre un nou procedeu fraudulos de facut bani prin metoda accidentul… (V.E.)

Leave a Reply